Umesto u Kruševcu “Delfi” otvara fabriku u Trsteniku?

0

Predstavnici kompanije “Delfi”, za koju je prošle godine najavljeno da će u Kruševcu otvoriti fabriku, posetili su Trstenik kako bi razgovarali o mogućnostima za pokretanje proizvodnje.

Predstavnike kompanije “Delfi” primili su predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić i  zamenik predsednika opštine Trstenik Stevan Đaković. Tokom prezentacija istaknuto je da opština Trstenik poseduje nekoliko potencijalnih lokacija, stručnu radnu snagu i pruža investitorima mogućnost oslobađanja taksi i naknada, kao i poreza na zarade i komunalne takse na period od deset godina.

Potencijalni investitori su obišli proizvodne hale “Prve petoletke”, Kočne i Hidrulike, “Zapadne Morave” i greenfild lokaciju na Aerodromu. Trstenik je jedan od gradova u Srbiji gde bi ova kompanija mogla da otvori proizvodni pogon.

Zanimljivo da je “Delfi” početkom 2015. godine pominjan kao kompanija koja će u Kruševcu otvoriti fabriku i zaposliti prvo 1.500 a potom svih 3.000 radnika. Da bi se obezbedio prostor za potencijalnog investitora Grad Kruševac je doneo odluku o kreditnom zaduživanju od 930 miliona koja nikada nije realizovana.

Nadamo se ulaganju velike kompanije za proizvodnju kablova „Delfi“. Reč je o 3.000 radnih mesta. Izaći ćemo u susret investitoru što se tiče lokacije i infrastrukture. Očekujemo barem pismo o namerama – izjavio je početkom prošle godine  Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content