Uspeh Kruševljana: Lukić prvi, Sudimčeva druga na rang listi Evropske badminton konfederacije!

0

Na najnovijoj rang listi Evropske badminton konfederacije Kruševljanin Sergej Lukić je prvi u konkurenciji igrača do 17 godina dok je njegova klupska drugarica Marija Sudimac druga!

Naš reprezentativac je prvi sa 4.205 bodova dok je na drugom mestu Rus Karpov sa 3.915 bodova a treći Francuz Hristo Popov sa 3.780. Lukić je najbolji plasman u karijeri obezbedio dobrim rezultatima na „Serbian Openu“ prošlog vikenda gde je trijumfovao u singlu i mešovitom dublu.

U ženskom singlu Marija Sudimac, članica badminton kluba „Zmajevi“ iz Kruševca, je druga sa 300 bodova iza Mađarice Kiti Šotak koja ima 615. Treća je Šveđanka Grafsund sa 280 bodova.

U mešovitom dublu par Lukić – Sudimac je sa 500 bodova na drugom mestu, odmah iza Šveđana Ludviga Petrea Olsona i Sofije Larson koji imaju po 700 bodova.

Trenutni plasmani naših mladih reprezentativaca su najbolji u istoriji srpskog badmintona kada je reč o uzrasnoj kategoriji takmičara do 17 godina. Ove godine Lukića i Sudimčevu očekuje Prvenstvo Evrope koje će biti održano u Pragu, u novembru.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content