UZ POMOĆ AMBASADE SAD U BEOGRADU: Otvoren vrtić u Obrežu!

U Obrežu je danas otvoren vrtić  “Leptirić” Predškolske ustanove “Naša radost” iz Varvarina.

Radove, koje si započeli u proleće 2017. godine, finansirala je Evropska komanda Vojske SAD (US EUCOM) koja je kroz svoj program humanitarne pomoći u izgradnju objekta uložila oko 250.000,00 dolara.
Projekat je realizovan kroz Kancelariju za bilateralne odnose pri američkoj ambasadi u Beogradu, američki vojni korpus inženjera nadzirao je izgradnju. Objekat od oko 350 kvadrata u potpunosti ispunjava zdravstvene i sigurnosne zahteve za decu, a organizaciona jedinica vrtića poseduje smeštaj za oko 50 predškolaca.

Prilikom svečanog otvaranja vrtića u Obrežu ambasador Sjedinjenih Američkih Država  u Beogradu Kajl Skot istakao je da je ovo jedan srećan dan, dan kada se otvara novi vrtić što je i sama završnica saradnje na ovom projektu između opštine Varvarin i Ambasade SAD u Beogradu.

Skot je kazao i da pamti tragediju u Varvarinu tokom bombardovanja 1999. godine kada je prilikom bombardovanja mosta stradalo desetoro nedužnih ljudi.

Ja se sećam i znam da ova opština nosi jednu tugu istorije. Toga se  sećamo danas jer se pre dvadeset godina dogodio jedan strašan dan, jedna od najvećih grešaka kampanje 1999. godine kada su u ovoj opštini stradali nevini ljudi”, rekao je ambasador Skot.

Po rečima direktorke “Naše radosti” Dragane Savić novi objekat je površine 350 kvadrata i u njemu se nalaze  tri grupne sobe, igraonica i veliki  hol.

U znak zahvalnosti predsednik opštine Varvarin Vojkan Pavić je ambasadoru Skotu poklonio sliku poznatog slikara naivca Zorana Anđelkovića Keca.

FOTO: Facebook

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content