Završen 8. poljoprivredni sajam

Jedan od značajnijih događaja vezanih za poljoprivredu u Kruševcu i Rasinskom okrugu je upravo završeni Poljoprivredni sajam – Kruševac 2015, koji je po osmi put održan ove godine u subotu 3. oktobra.

Po tradiciji, u okviru kruševačkog sajma bila je organizovana i održana izložba poljoprivrednih proizvoda, domaće radinosti, rukotvorina, ukrasnog bilja, meda, vina i rakije, ali i 1. Republička izložba priplodnih goveda simentalske rase, i 15. Regionalna izložba ovčarstva i kozarstva. Na sajmu su svoju ponudu predstavili i proizvođači stočne hrane, sredstava za prihranu, zaštitu bilja, semenske robe, baštenske opreme, alata, poljoprivredne mehanizacije, opreme, osiguravajuće kuće i banke. Jednom rečju, okupili su se svi koji imaju konkretne veze sa poljoprivredom.

Na sajmu je učestvovalo preko 70 izlagača, a organizatori su bili Služba za poljoprivredu i Budžetski fond za podsticanje razvoja poljoprivrede grada Kruševca, Poljoprivredna stručna i savetodavna služba DOO Kruševac i Centralno udruženje odgajivača goveda simentalske rase pod pokroviteljstvom Grada i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content