Zlato za Sergeja Lukića na turniru u Grčkoj

Sergej Lukić i Mihajlo Tomić osvojili su zlato u muškom dublu na Hellas Junior International 2018 koji je održan u grčkom gradiću Sidorokastru.

U nezaboravnom finalu u tri seta savladali su Italijane Enrika Baronija i Đovani Totija (2:1). Treći, odlučujući set, završen je rezultatom 25:23.

Prethodno su  snagu srpskog para na svojoj koži osetili Grci Hristos Kaniouras i Nikolaos Lakakis (2:0) u prvom kolu, Španci Huan Monro i Karlos Piris (2:0) u drugom, Rumuni Paul Harangus i Daniel Popesku (2:0) u četvrtfinalu, te Englezi Džejm Lin i Brandon Zi Hao Jap (2:0) u polufinalu.

Lukić i Tomić su postali najmlađi srpski igrači koji su stigli do najsjajnijeg odličja na turniru Svetskog juniorskog kupa čime su još jednom potvrdili da imaju potencijal za domete do najviših svetskih badminton visina.

Osetio sam veliki napredak u igri na ovom turniru i u singl i u dubl konkurenciji. Uspeo sam da savladam Mađara Balinta Papaija i plasiram se u osminu finala, iako sam osećao određeni pritisak nakon dva poraza u prethodnim susretima. Što se muških parova tiče, Mihajlo i ja smo odigrali turnir života. Igrali smo odlično od samog starta, a vrhunac našeg nastupa bio je u polufinalu protiv favorizovanih Engleza azijskog porekla. U borbi za zlato, iako veoma umorni, uspeli smo da savladamo Italijane u veoma neizvesnom trećem setu.”, kazao je Sergej Lukić.

Uporedo sa Hellas Junior International 2018 u Sidorokastru je održan i Hellas Youth International 2018, turnir za uzrasne kategorije takmičara do 15, do 13 i do 11 godina. Srpski badminton je obeležio ovaj turnir osvajanjem osam odličja, od toga čak četiri zlatnih.

Naši reprezentativci su dominirali u uzrasnoj kategoriji do 15 godina. Viktor Petrović je osvojio zlatnu medalju u muškom singlu pobedivši u srpskom finalu Aleksandra Jovičića, kome je pripala srebrna medalja. Njih dvojica su trijumfovali u muškom dublu, dok je Jovičić prigrabio i zlato u mešovitom dublu u paru sa Anđelom Vitman koja je osvojila i srebro u ženskom dublu sa Sanjom Perić.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content