АРСЕНАЛ ФЕСТ 2023: Стижу Смак плус, Београдски синдикат, Буч Кесиди…

Комплетиран је списак учесника Арсенал феста 2023 (28. јун – 1. јул) који ће, током четири дана у простору Кнежевог арсенала у Крагујевцу окупити рекордан број (више од 70) бендова и ди-џејева уз, такође, рекорд по броју интернационалних уметника из чак 16 земаља.

На Мејн стејџ Арсенала се, после само годину дана, 28. јуна враћају Буч Кесиди који су лане изазвали, у складу са називом другог албума, праву еуфорију. Сутрадан, 29. јуна, одјекиваће сад већ чувено, евровизијско ШЧ јер на Мејн стижу Лет 3, као и гитарски виртуоз Влатко Стефановски.

Посебну посластицу за крагујевачку публику представљаће Смак плус, који ће отворити програм на главној бини 30. јуна. Бенд је састављен од деце чланова легендарног Смака, а ради под патронатом Радомира Михаиловића Точка и осталих “смаковаца”. Исте вечери на Мејну ће се хорски певати хитови хип-хоп легенди, Београдског синдиката. Прве јулске, а последње фестивалске вечери, на Арсеналов Мејн се враћају “ветерани” крагујевачког фестивала, Коља и Гробовласници.

На Гарден Стејџ 29. јуна стиже алтернативни руски бенд Схортпарис, који има светску каријеру. Нова имена у Заставиној башти су и Сајси МЦ, Кени није мртав, Црна листа, Фрактал, Порто Морто (28. јун), Аутогени тренинг, Епилог, Хиљсон Мандела, Јорговани (29. јун), Дарксхинес, Бојана Вунтуришевић, Марко Лоуис, Ситзпинкер (30. јун), те Коза Мостра, КБО!, Схаркс, Снакес & Планес, Прото тип и Ајриш Стју (1. јул). Познат је и комплетан распоред извођача на Експлозив ДЏ Стејџу.

Арсенал ће увести ове године, по угледу на највеће светске фестивале, бесконтактно плаћање хране и пића и на тај начин олакшати посетиоцима уживање у фестивалским програмима. Новину представљају и две велике ВИП зоне, обе на по 150 квадратних метара. Публику очекују и специјални интерактивни садржаји у склопу лоунге зоне и атрактивни наступи уличних уметника, мајстора перформанса и плеса.

Арсенал Фест је прошле године оборио рекорде што се тиче посете, а то се очекује и овога пута, с обзиром на до сада најбољу претпродају у историји овог фестивала. До 22. априла комплет улазница за сва четири дана Арсенал феста кошта 5.000 динара, цена појединачне карте за 28. јун је 2.400 динара, а за остале дане је 2.000 дин. Улазнице се могу набавити путем продајне мреже Тицкетс и на сајту www.tickets.rs.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content