Услови коришћења

Овде наведени услови коришћења примењују се на све садржаје и услуге Крушевац ПРЕСС-а. Коришћењем било ког дела сајта сматра се да су корисници упознати са овим условима, као и да прихватају коришћење садржаја овог сајта искључиво за личну употребу и на сопствену одговорност.

Крушевац ПРЕСС има ауторска права над свим садржајима са сајта (текстуални, визуелни, видео и аудио материјали, базе података, програмерски код).

Сва заинтересована правна и физичка лица могу БЕЗ сагласности Крушевац ПРЕСС-а да користе текстуални материјал и фотографије, поштујући у потпуности следећа правила:

Интернет сајтови:

– Дозвољено је преузети максимално првих 150 карактера из текста,
– комплетан наслов,
– једну фотографију, која не сме бити приказана у димензијама већим од 120×120 пиксела,
– обавезно видљиво навођење извора (Крушевац ПРЕС) и комплетног линка (УРЛ) до преузетог текста, непосредно пре или непосредно после преузетог текста,
– објављени линк ка тексту не сме да садржи таг “nofollow”!

Телевизија / радио:

– Дозвољено је преузимање комплетног текста уз обавезно навођења Крушевац ПРЕС-а као извора информација најмање једном у некој од прве три реченице.
– Уз преузете фотографије на којима се налази знак (watermark), обавезно је навођење Крушевац ПРЕС-а као извора.

Штампана издања:

– Дозвољено је преузимање комплетног текста уз обавезно навођења Крушевац ПРЕС-а као извора информација најмање једном у некој од прве три реченице.
– Уз преузете фотографије на којима се налази знак (watermark), обавезно је навођење Крушевац ПРЕС-а као извора.

НАПОМЕНА:

Коришћење материјала уз непоштовање било ког од поменутих правила сматраће се кршењем ауторских права и подлеже законској одговорности.

Крушевац ПРЕС задржава право измене, укидања (привременог и трајног) било којег садржаја или услуге на порталу без обавезе претходне најаве.

Линкови на друге веб странице

Линкови ка другим веб сајтовима, који нису власништво Крушевац ПРЕС-а, не сматрају се делом сајта и Крушевац ПРЕС не сноси никакву одговорност за њих.

Заштита приватности

Крушевац ПРЕС поштује приватност својих корисника и посетиоца сајта.

Податке остављене приликом слања коментара, Крушевац ПРЕС неће давати на увид трећем лицу.

Корисницима Крушевац ПРЕС-а најстрожије је забрањено:

– објављивање, слање и размена садржаја који крше постојеће српске и/или међународне законе, садржаја који је увредљив, вулгаран, претећи, расистички или шовинистички, као и садржаја који је штетан на било који други начин,
– објављивање, слање и размена информација за које посетилац зна или претпоставља да су лажне, а чије би коришћење могло да нанесе штету другим корисницима,
– лажно представљање, односно представљање у име другог правног или физичког лица,
– објављивање, слање и размена садржаја који су заштићени ауторским правом,
– објављивање, слање и размена нежељених садржаја корисницима без њиховог пристанка или тражења, или путем обмане,
– свесно објављивање, слање и размена садржаја који садрже вирусе или сличне програме направљене у сврху уништавања или ограничавања рада било којег компјутерског софтвера и/или хардвера и телекомуникационе опреме,
– прикупљање, чување и објављивање личних података других посетилаца портала и корисника.

Крушевац ПРЕС не одговара за коментаре посетилаца који су одраз њиховог мишљења и израз њиховог става.

Друштвене мреже

У складу са Условима коришћења друштвене мреже Фејсбук (од 15. новембар 2013. године) корисници одговарају за садржину коментара које остављају на Фејсбуку.

Администратори званичне Фејсбук странице Крушевац ПРЕС-а уклањају коментаре за које процене да су супротни Условима коришћења. Спорне коментаре грађани могу пријавити путем е-маила info@krusevacpress.com.

Колумне:

Текстови објављени у рубрици “Колумне” представљају ставове аутора текстова и не могу се сматрати ставом Крушевац ПРЕС-а.

Крушевац ПРЕС не одговара за ставове изнете у овој рубрици.

Измене услова коришћења

Крушевац ПРЕС задржава право измене ових услова коришћења у било ком тренутку.

Крушевац ПРЕС неће бити одговоран за могуће последице произашле из таквих промена.

Skip to content