Uslovi korišćenja

Ovde navedeni uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje i usluge Kruševac PRESS-a. Korišćenjem bilo kog dela sajta smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog sajta isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Kruševac PRESS ima autorska prava nad svim sadržajima sa sajta (tekstualni, vizuelni, video i audio materijali, baze podataka, programerski kod).

Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu BEZ saglasnosti Kruševac PRESS-a da koriste tekstualni materijal i fotografije, poštujući u potpunosti sledeća pravila:

Internet sajtovi:

– Dozvoljeno je preuzeti maksimalno prvih 150 karaktera iz teksta,
– kompletan naslov,
– jednu fotografiju, koja ne sme biti prikazana u dimenzijama većim od 120×120 piksela,
– obavezno vidljivo navođenje izvora (Kruševac PRESS) i kompletnog linka (URL) do preuzetog teksta, neposredno pre ili neposredno posle preuzetog teksta,
– objavljeni link ka tekstu ne sme da sadrži tag “nofollow”!

Televizija/radio

–  Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja Kruševac PRESS-a kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.
–  Uz preuzete fotografije na kojima se nalazi znak (watermark), obavezno je navođenje Kruševac PRESS-a kao izvora.

Štampana izdanja:

– Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja Kruševac PRESS-a kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.
– Uz preuzete fotografije na kojima se nalazi znak (watermark), obavezno je navođenje Kruševac PRESS-a kao izvora.

NAPOMENA:
Korišćenje materijala uz nepoštovanje bilo kog od pomenutih pravila smatraće se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskoj odgovornosti.

Kruševac PRESS zadržava pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Linkovi ka drugim web sajtovima, koji nisu vlasništvo Kruševac PRESS-a, ne smatraju se delom sajta i Kruševac PRESS ne snosi nikakvu odgovornost za njih.

Zaštita privatnosti

Kruševac PRESS poštuje privatnost svojih korisnika i posetioca sajta.

Podatke ostavljene prilikom slanja komentara, Kruševac PRESS neće davati na uvid trećem licu.

Korisnicima Kruševac PRESS-a najstrožije je zabranjeno:

– objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način,
– objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima,
– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica,
– objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
– objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane,
– svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme,
– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika.

Kruševac PRESS ne odgovara za komentare posetilaca koji su odraz njihovog mišljenja i izraz njihovog stava.

Društvene mreže:

U skladu sa Uslovima korišćenja društvene mreže Fejsbuk (od 15. novembar 2013. godine) korisnici odgovaraju za sadržinu komentara koje ostavljaju na Fejsbuku.

Administratori zvanične Fejsbuk stranice Kruševac PRESS-a uklanjaju komentare za koje procene da su suprotni Uslovima korišćenja. Sporne komentare građani mogu prijaviti putem e-maila info@krusevacpress.com.

Kolumne:

Tekstovi objavljeni u rubrici “Kolumne” predstavljaju stavove autora tekstova i ne mogu se smatrati stavom Kruševac PRESS-a.

Kruševac PRESS ne odgovara za stavove iznete u ovoj rubrici.

Izmene uslova korišćenja

Kruševac PRESS zadržava pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kom trenutku.

Kruševac PRESS neće biti odgovoran za moguće posledice proizašle iz takvih promena.

Skip to content