Aleksandar Ćirić

AleksandarCiric
Aleksandar Ćirić

Ime i prezime: Aleksandar Ćirić
Zanimanje: Diplomirani pravnik
Obrazovanje: Pravni fakultet Beograd
Javna funkcija: Predsednik Opštine Trstenik
Stranka: Srpska napredna stranka
Mesto rođenja: Trstenik
Godina rođenja: 1975.

Biografija:

Predsednik Opštine Trstenik je osnovnu školu i Gimnaziju završio u rodnom gradu a Pravni fakultet u Beogradu.

Nakon rada u privatnom sektoru od 2006. godine radio je u Osnovnoj školi “Rade Dodić” u Milutovcu kao sekretar škole. Ujedno je u školi obavljao i funkciju predsednika komisije Fonda solidarnosti, po čemu je ova škola bila prepoznatljiva i više puta proglašavana za najhumaniju školu u Srbiji.

Od 2012. godine do 2015. godine obavljao je funkciju pomoćnika predsednika opštine Trstenik za pravna pitanja, razvoj mesnih zajednica i ekologiju. U tom periodu u Trsteniku je ne vlasti bila koalicija URS – SNS – SPS.

Aleksandar Ćirić je maja 2015.godine izabran za predsednik Opštinskog odbora SNS u Trsteniku a juna 2015.godine Srpska napredna stranka u Trsteniku je napustila vladajuću koaliciju i prešla u opoziciju.
Nakon lokalnih izbora, 27.juna 2016.godine izabran je za predsednika Opštine Trstenik kao kandidat vladajuće koalicije u kojoj su Srpska napredna stranka, SPS i SPO.

Kao pomoćnik predsednika opštine Ćirić je prijavio da ima mesečnu platu od 59.050 dinara i da je vlasnik stana od 90 kvadrata.

Kada je stupio na funkciju predsednika opštine Ćirić je prijavio platu od 76.912 dinara i kuću od 85 kvadrata.

Neposredno nakon stupanja na dužnost predsednika Opštine Trstenik Ćirić je najavio da će sebi i svojim saradnicima smanjiti platu za po 50.000 dinara, ali ga je bivši predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić demantovao i dokazao da njegove tvrdnje nisu tačne!

ActionSEE-visibility-2


Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Comments are closed.

Skip to content