Dva zlata za Viktora Petrovića

Kruševljanin Viktor Petrović osvojio je dve zlatne medalje na Prvenstvu Balkana u badmintonu za igrače do 13 godina, održanom u bugarskom gradu Prvomaj.

Petrović je do trofeja stigao pobedom u finalu nad domaćim takmičarom Stanimirom Terzijevim. Prethodno, očitao je lekciju Bugarinu Denislavu Ivanovu, te Turcima Buraku Mert Alkajau i Miraku Kantaru. Na putu ka zlatnoj medalji talentovani Kruševljanin nije izgubio nijedan set.

Izvanredan nastup u Prvomaju Petrović je zaokružio titulom u mešovitom dublu. U tandemu sa Ninom Bogdanović pobedio je u okršaju za najsjajnije odličje turski par Anil Atan – Elmasnur Senkan.

Viktor Petrović je najmlađi član poznate badminton porodice. Njegova starija braća Dragoslav i Borko takođe su reprezentativci Srbije i višestruki osvajači medalja.

Pre takmičenja u pojedinačnim konkurencijama u Prvomaju su održani okršaji u ekipnoj konkurenciji. Naša reprezentacija u sastavu Vanja Rašeta, Miloš Dmitrović, Viktor Petrović, Anđela Vitman, Natalija Boharević i Nina Bogdanović osvojila je bronzanu medalju.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content