“Henkel” donirao opremu za kabinet hemije

0

Kompanija “Henkel” poklonila je kruševačkoj Gimnaziji aparate i instrumente za opremanje kabineta hemije.

Kompanija “Henkel Srbija” prepoznaje važnost ulaganja u obrazovne institucije i iz tog razloga odlučili smo da doniramo neophodnu opremu kako bi mladim hemičarima olakšali vršenje eksperimenata i ogleda. Kao društveno odgovorna kompanija mi smo veoma posvećeni ulaganju u projekte koji imaju značaj za lokalnu zajednicu a posebnu pažnju posvećujemo unapređenju obrazovanja mladih članova našeg društva. Kao bivši đak Gimnazije nisam ni pomišljao da ću moći nešto da im poklonim.– kazao je Ivan Dimitrijević, direktor proizvodnje “Henkelove” fabrike u Kruševcu.

"Henkel" je donirao opremu za kabinet hemije u Gimnaziji FOTO: S.Milenkovic
“Henkel” je donirao opremu za kabinet hemije u Gimnaziji FOTO: S.Milenkovic

Kabinet hemije dobio je viskozimetar za merenje viskoznosti tečnosti u velikom opsegu, od jedan do 10.000, jednu centrifugu, mikroskop, peščano kupatilo i dva vodena kupatila.

Počastvovani smo što je kompanija “Henkel” odlučila da nam poklonili vredne aparate za hemiju i fiziku. Par godina unazad sarađujemo na MIT projektima. Uz pomoć “Henkela” opremili smo laboratoriju za hemiju, kabinet za istoriju i geografiju, deo fiskulturne sale,a trenutno opremamo podove u učionicama. Saradnja se nastavlja i veoma smo zahvalni na vrednoj donaciji.– istakla je Biljana Dačić, direktorka Gimnazije.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content