Henkel otvorio novu Somat fabriku u Kruševcu

Kompanija Henkel Srbija otvorila je novu Somat fabriku u Kruševcu, koja predstavlja investiciju vrednu 20 miliona evra, a zahvaljujući kojoj će biti otvoreno 50 novih radnih mesta.

U novoj Somat fabrici koristiće se najsavremenija tehnologija, koja će doneti potpuno novi proizvod na tržište – Somat tablete za mašinsko pranje sudova sa rastvorljivom folijom, a snabdevaće se 36 regionalnih, evropskih i globalnih tržišta.

Novu Somat fabrikusvečano su otvoriliAna Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, Aksel Ditman (Axel Dittmann), ambasador Nemačke u Srbiji, Dušan Antonijević, direktor fabrike Henkel Srbija u Kruševcu, kao i predstavnici kompanije Henkel na globalnom nivou, Volfgang Veber (Wolfgang Weber), globalni menadžer održivog razvoja, kvaliteta i digitalne transformacijei Mihael Čeh (Michael Czech), potpredsednik sektora marketingaza centralnu i istočnu Evropu.

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić izjavila je da je fabrika Henkel Srbija u Kruševcu, nova važna investicija za srpsku privredu.

Vlada Republike Srbije posvećena je stalnom unapređenju uslova poslovanja u cilju ubrzanja ekonomskog rasta i otvaranja novih radnih mesta. Henkel je u Srbiju investirao oko 200 miliona evra od 2002. godine, a vrednost ove investicije u Kruševcu je 20 miliona evra. Nove investicije kompanija koje već posluju u Srbiji, predstavljaju odličan signal da je Srbija dobro mesto za poslovanje, što daje perspektivu i našim građanima, jer nove investicije znače nove poslove i sveukupan rast. Jaka ekonomija znači jaku Srbiju“, istakla je Brnabić.

Proširenje proizvodnje kompanije Henkel u Kruševcu pravi je primer za sve intenzivnije ekonomskeodnose između Nemačke i Srbije. Poslovanje nemačkih kompanija u Srbiji sa skoro 400 preduzeća, preko 44.000 zaposlenih, i skoro 2 milijarde evra investicija od 2000. godine veće je nego ikada. U cilju daljeg podsticanja tog trenda radimo zajedno sa našim srpskim partnerima na daljem poboljšanju poslovnog ambijenta u Srbiji, na primer kroz sprovođenje doslednih reformi u oblasti vladavine prava. U tome će Nemačka snažno podržati Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji“, izjavio je ambasador Ditman.

Dušan Antonijević, direktor fabrike u Kruševcu, dodao je:

Henkel uspešno posluje u Srbiji već više od 15 godina i do sada je investirao više od 200 miliona evra u srpsko tržište. Ova investicija još jedan je dokaz strateške uloge naše fabrike u Kruševcu i veoma smo ponosni što smo uspeli da otvorimo nova radna mesta.

Nova Somat fabrika je projekat od izuzetnog značaja za kompaniju Henkel, kako u Srbiji, tako i na regionalnom i globalnom nivou. Investicija vredna 20 miliona evra u novi proizvodni pogon ima za cilj da podrži dalji razvoj našeg poslovanja, spajajući svetsku stručnost sa lokalnim znanjem“, rekao je Wolfgang Weber, globalni menadžer održivog razvoja, kvaliteta i digitalne transformacije.

Somat je svetski poznat brend za mašinsko pranje posuđa, a pripada kategoriji koja je druga po rastu u sektoru Deterdženti i kućna hemija, ostvarujući prosečni rast veći od 5 odsto na tržištu Srbije, u 2017. godini. Takođe, nova Somat fabrika doprineće dodatnom rastu, zaposlenosti, kao i novim dobrobitima poslovanja lokalnezajednice i zemlje u kojoj poslujemo“, naglasio je Michael Czech, potpredsednik marketing sektora kompanije Henkel za centralnu i istočnu Evropu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content