JUBILEJ: Trideset godina dopisništva RTS u Kruševcu

Dopisništvo Radio-televizije Srbije u Kruševcu obeležilo je danas 30 godina postojanja i rada.

Prvi prilog iz ovog dopisništva emitovan je u Dnevniku 2 28. juna 1989. godine a uradili su ga novinar Dragan Ilić i snimatelj Bratislav Kostić.

Kada sam kao mlad snimatelj razmišljao o svojoj karijeri želeo sam da snimam burne događaje, dramatične društvene događaje, ratove, lepe priloge i mislio sam da ću sve to radim u inostranstvu. Ipak, uspeo sam sve to da uradim radeći za najbolju televizijsku kuću na Jugoistočnom Balkanu, Radio-Mi smo kao porodica i mislim da smozahvaljujući tome i uspeli da isplivamo kroz sve ove burne godine. Volimo svoj grad mada nismo uvek blagi prema njemu. Ovo je timski rad. Novinari i snimatelji ne mogu jedni bez drugih. Svi zajedno možemo da uradimo nešto da pokažemo ovu našu okolinu i čitavu Srbiju“, kazao je u svom obraćanju snimatelj Bratislav Kostić.

U dopisništvu trenutno radi desetoro novinara, snimatelja i montažera. Svi oni imaju između 25 i 30 godina staža u RTS-u.

Danas smo želeli da podelimo radost sa prijateljima koji su prepoznali naše probleme i sa onima koji nas “trpe” kada ih pritiskamo, u nedoba zovemo a sve radi brze i precizne informacije”, naglasila je šefica dopisništva Gorana Mladenović.

Čestitku povodom jubileja dopisništvu RTS-a uputila je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

U znak zahvalnosti za odličnu saradnju u proteklih 30 godina dopisništvo RTS je uručilo zahvalnice javnim preduzećima i ustanovama, brojnim kompanijama i pojedincima.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content