Kako su Đorđe i Adrian napravili “No Hay Banda”?

1

Dvojica studenata, jedan iz Kruševca drugi iz španskog Kadiza, sreli su se u glavnom gradu Poljske, Varšavi, i svoju ljubav prema muzici krunisali osnivanjem „No Hay Banda“ i snimanjem albuma i spota.

Đorđe je pre godinu dana otišao u Varšavu na master studije društva i politike i u kući u kojoj je stanovao upoznao Španca Adriana Galjarda Simona iz Kadiza koji je u Poljsku došao preko Erasmus razmene studenata.  Rezultat njihovog druženja je zanimljiv projekat „No Hay Banda“.

No Hay Banda - Adrian Galjardo Simon i Đorđe Ivanović
No Hay Banda – Adrian Galjardo Simon i Đorđe Ivanović

Kao srednjoškolac svirao sam gitaru u kruševačkom rok bendu „Kermit“. Adrian i ja smo svirali na žurkama i druženjima studenata a onda smo počeli malo da eksperimentišemo i radimo svoje pesme. Uradili smo osam pesama koje smo snimili u jednom studiju u Varšavi tako da praktično imamo gotov album. – objašnjava Đorđe.

Spot za pesmu „Too much is better than enough“ pre desetak dana se našao na Jutjubu i već je imao više od 20.000 poseta. Zanimljiv je način kako su ga Đorđe i Adrian snimili.

Razmišljali smo kako da uz minimum para dođemo do spota. Kontaktirali smo njihovu Filmsku akademiju i zamolili profesore da naše pismo proslede studentima čiji su nam radovi bili zanimljivi. Bili smo zaprepašćeni koliko njih se javilo. Na kraju smo odlučili da spot snimimo sa Lulu Zubčanskom. Ona nam je puno pomogla i omogućila resurse koje nikako sebi ne bi mogli da priuštimo. Samo snimanje je trajalo nekih 12 sati a postprodukcija znantno duže. – dodaje Đorđe.

Svoj muzički stil srpsko-španski bend „No Hay Banda“  opisuje kao kombinaciju RnB i rok muzike.

Jedan prijatelj je rekao da je naša muzika „Nostalgični indeks – saundtrek njegovog Erasmusa“ što nam je baš prijalo. Adrian je sada u Kadizu ali planiramo da na svaka tri, četiri meseca izbacujemo po jedan spot a , ukoliko se ukaže prilika, održimo i mini turneju po Evropi. – priča o planovima dvojice gitarista Đorđe Ivanović, srpska polovina grupe „No Hay Banda“.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content