Ko će formirati vlast u Trsteniku?

Za razliku od Kruševca, Ćićevca, Brusa i Aleksandrovca, gde se odmah nakon prebrojavanja glasova znalo ko će formirati vlast, u Trsteniku vlada velika neizvesnost ko će rukovoditi opštinom u naredne četiri godine.

Na lokalnim izborima koalicija NPS – SDS i SNS su osvojili po 19 odborničkih mesta, SPO 6, SPS 4 a Srpsko-ruska stranka jedno odborničko mesto.

Nakon izbora 2012. godine vlast u Trsteniku su vršili NPS, SNS i SPS. Septembra 2014. godine pridružila im se i Socijaldemokratska stranka da bi naprednjaci prošle godine izašli iz vlasti i prešli u opoziciju u kojoj je sve vreme u protekle četiri godine bio jedino SPO.

Mislim da situacija neće biti razrešena pre poslednjeg roka a to je 26. jun. Postoje neki načelni dogovori, ima i neformalnih razgovora ali ništa konkretno. Sve opcije i kombinacije su otvorene pa čak i velika koalicija. Što se nas tiče mi imamo načelni dogovor sa SPS-om ali u zbiru nemamo dovoljno odbornika. Koliko nam je poznato SPO bi najradije da pravi vlast sa SNS ali imaju velike zahteve. Videćemo šta će se dešavati. – kazao nam je Miroslav Aleksić, lider koalicije NPS – SDS.

Prema saznanjima najrealnija opcija je da vlast u Trsteniku formiraju SNS, SPO i SPS. Ukoliko bi bio postignut dogovor naprednjacima bi pripalo mesto predsednika opštine koje bi zauzeo Aleksandar Ćirić, lider SNS u Trsteniku, dok bi SPO i SPS dobili funkcije pomoćnika predsednika.

Ove dve stranke bi, pride, dobile i po dva mesta u opštinskom veću. Socijalistima bi ostalo mesto direktora JKP „Energetika“ dok bi SPO dobio i mesto direktora u Direkciji za izgradnju.

Od naprednjaka nismo uspeli da dobijemo komentar u vezi formiranja koalicije u Trsteniku i raspodele funkcija dok su socijalisti veoma zakopčani.

Još uvek nije ništa definisano. Narednih dana nas očekuju razgovori. Videćemo šta će biti. – bio je uzdržan Radomir Milunović, predsednik SPS, a na pitanje da li će SNS, SPS i SPO formirati koaliciju kazao je da „postoji verovatnoća i za tako nešto“.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content