Kruševljanin Miloš Milanović biciklom krstari po Evropi

0

Kruševljanim Miloš Milanović biciklom krstari po Evropi i već je prešao skoro 4.000 kilometara uz minimalne troškove.

Miloš kaže da mu je velika želja bila da vidi Brazil. Planirao je da biciklom otputuje do Portugala, a potom avionom do Rio de Žaneira na Olimpijske igre, ali je zbog „zika“ virusa odustao od ovog poduhvata.

Druga ideja je bila odlazak do Osla, ali pošto nisam našao sponzore i opremu za kišu i hladnoću novi cilj mi je bio Prag, jer sam procenio da imam novca da dođem do glavnog grada Češke. Međutim, stvari su krenule u drugom pravcu i nastavio sam dalje po Evropi. Trenutno sam u Francuskoj, u Mecu, i do sada sam biciklom prešao više od 4.000 kilometara uz minimalne troškove. – javio nam se  iz grada na severu Francuske Miloš Milanović.

Miloš Milanović na ulasku u Nemačku
Miloš Milanović na ulasku u Nemačku

Miloš ima minimalne troškove putovanja, jer smeštaj ima kod ljudi koji su povezani preko sajta couchsurfing.com, rodbine i porodičnih prijatelja. Kaže da je svaka osoba koja ga je ugostila, od Sombora do Brisela, na neki način postala njegov sponzor.

Toliko zanimljivih stvari mi se dogodilo na putovanju da bih mogao da napišem knjigu. Ako bih morao da izaberem dan koji ću pamtiti, onda je to putovanje od Frankfurta do Bad Breisiga u Nemačkoj, iako je prvobitni cilj bio Keln. Prvo sam se previše opustio uživajući u vožnji pored Majne i Rajne, a potom sam doživeo manju nezgodu. Da mi se to nije dogodilo, verovatno me ne bi na putu sustigao gospodin Tomas koji mi je ponudio smeštaj, hranu i sredio sve kvarove na bicikli. – priča Miloš.

Hrabri Kruševljanin je uspevao da sa teretom od 25 kilograma pređe i po 280 kilometara na dan.

Put od Hagena preko Dortmunda, zatim preko holanske granice, sve do Groningena je bio više nego zanimljiv, naročito po ulasku u Holandiju, za koju mogu reći da je neka druga dimenzija. To me je malo zbunilo, odvlačilo mi pažnju, a samim tim me teralo sa ispravnih putanja i usporavalo. Iako sam par puta zaspao na bicikli, malo mi je falilo da padnem, bez vode i hrane oko ponoći sam zazvonio na vrata domaćina i na taj način ga naterao da cimerima plati opkladu, jer se kladio da neću stići. – priseća se još jedne zgode Milanović.

U dosadašnjem toku putovanja Miloš Milanović je prošao kroz Mađarsku, Austriju, Češku, Nemačku, Holandiju i Belgiju. Trenutno je u severnoj Francuskoj i na putu ka Srbiji planira da, ukoliko mu vremenske prilike dozvole, vozi kroz Luksemburg, Švajcarsku, Lihtenštajn, Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content