“LJUDIMA OD LJUDI”: Podizanje kapaciteta u oblasti zaštite mladih sa invaliditetom

Nevladina organizacija “Ljudima od ljudi” iz Kruševca realizovaće u Vrnjačkoj Banji od 15. do 19. marta prvu aktivnost u okviru projekta “Tools for Social Development-Volume III” kofinansiranog od strane Evropske komisije, Erazmus+ programa za mlade.

U pitanju je aktivnost izgradnje partnerstva koja će okupiti 20 učesnika iz 10 evropskih zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Grčke, Crne Gore, Portugala, Severne Makedonije, Rumunije, Španije i Srbije.

Glavni cilj projekta je podizanje kapaciteta u oblasti zaštite ljudskih prava mladih sa invaliditetom. Nakon svih predviđenih aktivnosti jedan od važnih rezultata ovog jednogodišnjeg projekta, evropska onlajn platforma, predstavljaće mesto razmene i umrežavanja omladinskih radnika (trenera, stručnih saradnika…) koji imaju ili žele da steknu iskustvo u radu sa osobama sa invaliditetom.

U okviru platforme biće dostupni: edukativni materijali (prikaz različitih metoda i alata rada), publikacije i priručnici (formalnog i neformalnog obrazovanja), aktuelne vesti iz oblasti rada za i sa osobama sa invaliditetom, kao i opcija otvaranja ličnih profesionalnih profila pojedinaca sa iskustvom u radu sa osobama sa invaliditetom.

Svi posetioci moći će besplatno da pristupe platformi i informišu se o pomenutim segmentima od jula 2019. godine.

“Tools for Social Development-Volume III” predstavlja završni projekat koji je od 2015. godine do sada, zajedno sa prethodno realizovanim, okupio više od 200 internacionalnih učesnika i učesnica.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content