MINISTAR PROSVETE POSETIO KRUŠEVAC I TRSTENIK: Trstenik dobija Centar za robotiku

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Kruševac i Trstenik.

On je tokom obilaska Centra za usavršavanje u Kruševcu razgovarao sa direktorom Nenadom Stanojevićem o osnivanju centra za popularizaciju nauke na Jastrepcu iz segmenta ekologije i zaštite životne sredine.

Direktor Centra je upoznao ministra sa planovima i aktivnostima i naveo da imaju svakodnevne edukacije namenjene zaposlenima u prosveti, ali i onima koji su u vezi sa obrazovanjem. Ministar je obišao radionice i naučni klub gde se održavaju naučni događaji i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima Trajal korporacije. Centar na Jastrepcu smešten je u najšumovitiji i najvodniji predeo ovog dela Balkana.

Prilikom posete Trsteniku ministar Šarčević razgovarao je sa predsednikom opštine Aleksandrom Ćirićem o otvaranju Centra za robotiku u ovom gradu.

Trstenik ima dugu tradiciju industrije robotike, dobre škole i ovde bi bio treći centar pored Beograda i Novog Sada, koji bi predstavljao regionalni centar u kome će se umrežiti inženjerska struka i univerzitetska znanja,“ istakao je Šarčević.

Otvaranjem Centra privući će se nove investicije i tehnologije. Tokom posete, delegacija je obišla prostor u kome je planirano da se osnuje Centar za robotiku u okviru Prve Petoletke.

Tokom današnje posete zaključeno je da je Centar za robotiku neophodan kako bi se obezbedili savremeni uslovi za naučna istraživanja, obrazovanje učenika i studenata, nastavnika iinženjera, kao i prekvalifikacija i stručno usavršavanje radnika.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content