Napredak prodaje mesto u Košarkaškoj ligi Srbije!?

Zbog nagomilanih dugova i blokade računa u Košarkaškom klubu Napredak razmišljaju da mesto u Košarkaškoj ligi Srbije zamene sa nekim ambicioznim klubom iz nižeg ranga takmičenja.

Ukupna dugovanja kluba u ovom trenutku iznose 7.332.000 dinara. Račun je u blokadi još od 2010.godine i nešto se mora preduzeti kako bi se rešio status kluba i da ne bi došli u poziciju da budemo likvidirani. Mi možemo da započnemo takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije ali je pitanje da li bi ga završili. Do kraja godine iz gradskog budžeta imamo na raspolaganju oko 2,5 miliona dinara što je nedovoljno jer nas organizacija jedne utakmice košta 90.000 do 100.000 dinara. – ističe Milenko Mihajlović, predsednik KK Napredak.

Mihajlović kaže da se u rešavanje problema uključila lokalna samouprava a kakva će biti sudbina popularnog kluba koji je iznedrio brojne asove, od Bobana Petrovića, Predraga Ivanovića, Gorana Grbovića, Dragana Markovića, Čedomira Vitkovca, Andrije Ćirića, Bojana Obradovića do aktuelnog reprezentativca Dragana Milosavljevića, biće poznato naredne sedmice.

Kako saznajemo u igri je nekoliko opcija. Interesovanje da preuzme mesto Kruševljana u Košarkaškoj ligi Srbije pokazao je niški Konstantin, koji je ispao iz ovog ranga takmičenja, ali su pregovori zapeli u ćorsokak. Sada se vode razgovori sa KK Radnički 1950 iz Kragujevca koji je u prošloj sezoni igrao u Drugoj ligi Srbije i zauzeo šesto mesto.

Odluku o eventualnoj zameni mesta klubova moraće da verifikuju organi Košarkaškog saveza Srbije kao i skupština KK Napredak.

Kruševljani su u protekloj sezoni u KLS zauzeli deseto mesto. Trener Oliver Popović je napustio klub i preuzeo Dinamik. Druga ekipa Napretka, pod imenom Napredak Junior, je u proteklom prvenstvu igrala u Drugoj regionalnoj ligi – Zapad. U Napretku su u ovom trenutku ostali samo juniori i par seniora iz Kruševca.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content