Naprednjaci, socijalisti i SPO dogovorili koaliciju u Trsteniku

0

Predsednici Opštinskih odbora Srpske napredne stranke, SPO-a i koalicije SPS -JS, potpisali su koalicioni sporazum o formiranju skupštinske većine u Opštini Trstenik.

Na lokalnim izborima 24. aprila koalicija NPS-SDS i SNS su osvojili po 19 odborničkih mandata, SPO šest, SPS četiri, a Srpsko-ruska stranka jedno odborničko mesto. Nova skupštinska većina imaće 29 od ukupno 49 odbornika.

Radomir Milunović, Aleksandar Ćirić (za govornicom) i Radovan Popović potpisali su sporazum o formiranju koalicije SNS, SPS-JS i SPO u Trsteniku
Radomir Milunović, Aleksandar Ćirić (za govornicom) i Radovan Popović potpisali su sporazum o formiranju koalicije SNS, SPS-JS i SPO u Trsteniku

Smatramo da formiranjem ove koalicije samo sprovodimo volju građana koju su iskazali na izborima. Postignut je dogovor da Srpskoj naprednoj stranci pripadne mesto predsednika opštine i to je za nas velika čast i odgovornost. – kazao je Aleksandar Ćirić, predsednik Opštinskog odbora SNS i budući predsednik Opštine Trstenik.

Konstitutivnu sednicu skupštine, dosadašnji predsednik Skupštine opštine Trstenik Slobodan Dumanović, iz koalicije NPS – SDS, sazvao je tek za 24. jun.

Dr Radovan Popović, predsednik Opštinskog odbora SPO, kaže da je očekivao da Dumanović pozove predstavnike svih stranaka na konsultacije.

Do toga nije došlo i on je svojevoljno zakazao sednicu za 24. jun zbog čega je politički život u Trsteniku blokiran. Formiranjem ove koalicije Trstenik će, posle dužeg vremena, imati vlast koja nije opozicija republičkoj Vladi što će biti od koristi i za građane. – ističe Popović.

U Socijalističkoj partiji Srbije, koja je od 2012. do 2016. godine, bila najpouzdaniji partner Narodnom pokretu Srbije u vršenju vlasti u Trsteniku, napominju da je jako važno što je “lokalna vlast sada u vertikali sa republičkom”.

Srpska napredna stranka je tri godine, do juna 2015. godine, takođe bila deo lokalne vlasti a onda su je napustili i prešli opoziciju.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content