NAŠE NARAVI: Putokazom za crkvu zaklonili putokaz za Aleksandrovac

0

Pre nekoliko dana, na izlasku iz grada, pored regionalnog puta Kruševac – Kraljevo, postavljen je veliki putokaz za čitlučku crkvu koji je potpuno zaklonio tablu koja pokazuje skretanje za Aleksandrovac.

Putokaz za crkvu je potpuno zaklonio putokaz koji pokazuje skretanje za Aleksandrovac FOTO: D.Gmijović
Putokaz za crkvu je potpuno zaklonio putokaz koji pokazuje skretanje za Aleksandrovac FOTO: D.Gmijović

Bilbord je očigledno sveže postavljen, verovatno pre par dana, pošto svakodnevno prolazim tu i do sada ga nisam primetio. Ne znam ko ga je postavio, da li mesna zajednica Čitluk ili neko iz crkve. Taj znak je 30 metara pre samog skretanja za Aleksandrovac, putem kojim 80 odsto ljudi iz drugih gradova stižu u Župu. Tako da obaveštavam sve putnike namernike koji putuju u Aleksandrovac da se neće lako snaći osim ako već napamet ne poznaju put. Ja ne mogu da se načudim kome je ovo palo napamet i pitam se da li je Srbija sekularna država. – priča Dejan Gmijović koji nam je skrenuo pažnju na ovaj, blago rečeno, nesavestan potez crkve.

Boban Kostić, Čitlučanin i direktor JKP „Kruševac“, kaže da Mesna zajednica Čitluk nema veze sa postavljanjem putokaza za crkvu.

I mene je začudilo kada sam video da radnici putokaz za crkvu postavljaju tik ispred putokaza za Aleksandrovac. Zašto je to postavljeno baš tu moraćete da pitate sveštenika. Inače, putokaz za Aleksandrovac na tom mestu stoji jako dugo i za njegovo postavljanje je, pošto je reč o regionalnom putu, zadužena republička Direkcija za puteve. – kazao nam je u telefonskom razgovoru Boban Kostić.

Sveštenik iz Čitluka Radiša Veškovac kaže da su za postavljanje putokaza za crkvu dobili dozvolu od saobraćajne inspekcije.

Razgovarali smo sa nadležnima u Gradskoj upravi i oni su nam dozvolili da tu postavimo putokaz za crkvu Svetog velikomučenika Georgija. Rekli su nam da će putokaz za Aleksandrovac premestiti 30 metara dalje kako bi bio vidljiv. – objašnjava sveštenik Veškovac.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content