Nišanila bivšu snaju, pogodila bravara!

0

Milici Matić (76) iz sela Obrež kod Varvarina, koja je u nedelju popodne iz pištolja ranila bravara Gorana Brašića, u utorak bi, nakon saslušanja kod sudije za prethodni postupak, trebalo da bude određen pritvor do 30 dana.

Prema saznanjima KruševacPress-a Milica će biti optužena za pokušaj ubistva.

Incident u kojem je starica iz pištolja CZ 7,65 ranila Gorana Brašića dogodio se u centru Obreža u nedelju, oko 14.30 sati, nakon što je Miličina bivša snaja dovela majstora da zameni brave na ulazu u kuću.

Dragica Radonjić je Milici Matić izbila pištolj iz ruke FOTO: S.Milenković
Dragica Radonjić je Milici Matić izbila pištolj iz ruke FOTO: S.Milenković

Kuća u kojoj se dogodio incident je u sporu od 2010. godine, a ja i sin imamo stanarsko pravo. Svaki put kada bih došla iz Švedske i pokušala da uđem u kuću dešavali su se problemi. Baba je pravila scene, padala u nesvest i slično. Pošto sam živela sa njom 25 godina i znam na šta je sve spremna i u nedelju sam zatražila pomoć policije, ali su oni samo prošetali sa Milicom do kapije i nastavili ka restoranu. – priča Dragica Radonjić, bivša snaja „snajper babe“.

Dva minuta nakon što je policija otišla baka Milica se vratila sa pištoljem i upucala Gorana Brašića koji je upravo završio zamenu brave na ulazu u prizemlje kuće.

Bili smo leđima okrenuti, a ona je ušla dva koraka u kuću i opalila. Metak je pogodio majstora. Ja sam skočila na nju i oduzela joj pištolj koji je pao na pod. I nakon toga je pokušavala da se baci na mene, a kada sam je izgurala napolje gađala me je čekićem koji se nalazio na terasi. – dodaje Dragica Radonjić.

Pretpostavlja se da je prava meta Milice Matić bila upravo Dragica, ali je greškom pogođen majstor-bravar. Milica bi verovatno ispalila još neki hitac, ali se drugi metak zaglavio u cevi.

Pištolj iz kog je pucano je Miličino vlasništvo, ali nije registrovan, niti je ona priznala kako ga je nabavila. Dragica kaže da u vreme dok su živeli zajedno nije viđala oružje kod bivše svekrve.

Odmah nakon ranjavanja Goran Brašić, koji sa tastom drži bravarsku radnju odmah preko puta kuće u kojoj je ranjen, prebačen je u kruševačku Opštu bolnicu.

Završio sam posao i ušao u kuću da popijem kafu kada je baba Milica dojurila iz svoje kuće i dok sam bio leđima okrenut pucala. Metak me je pogodio u levo rame i tu ostao. Očekujem da me danas operišu. Valjda će sve biti u redu. – kazao nam je u telefonskom razgovoru Goran Brašić dok su ga pripremali za operaciju.

Odnosi između Milica Matić i Dragice Radonjić su se pogoršali 2008. godine kada su se Miličin sin Rade i Dragica razveli. Njih dvoje žive u Švedskoj, Rade sa sinom, a Dragica sa ćerkom. Sud je odredio da Dragica i sin imaju stanarsko pravo u prizemlju kuće, ali Milica Matić koja je, takođe, nekada radila u Švedskoj, tu odluku nije htela da prihvati.

Sudski spor oko vlasništva nad kućom traje više od pet godina.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content