“OSMEH NA DLANU”: Realizovan prvi deo projekta “Kreativni osmeh”

Udruženje za decu i mlade sa smetnjama u razvoju “Osmeh na dlanu”, u saradnji sa Udruženjem za pomoć osobama sa autizmom Kruševac, realizovalo je prvi deo projekta “Kreativni osmeh”. 

Ovaj projekat je podržan i finansiran od strane Grada Kruševca u oblasti socijalne politike za 2022. godinu kroz radionice izrade magneta sa fotografijama znamenitosti našeg grada, ukrašavanje drvenih predmeta dekupaž tehnikom, izradu raznobojnih, mirisnih, različitog oblika sapuna od glicerina i kroz grnčarsku radionicu, izrada predmeta od gline na grnčarskom točku.

Takodje smo realizovali jednodnevni izlet do Topole i Arandjelovca kada smo posetili Spomen mauzolej na Oplencu, Risovačku pećinu, Vinariju PIK Topolu, Bukovičku banju i Spomen park Orašac i podsetili se naše istorije. Učešće na radionicama je uzelo 25 članova iz oba udruženja uz podršku roditelja. Sve radionice realizovane u prostorijama Alternativno kulturnog centra Gnezdo u Bivolju. Saradnice na radionicama su bile Luna Živadinović iz UG Etno Rasina Kruševac i Danijela Pavlović, dugogodišnji prijatelji naših udruženja”, ističe Svetlana Ivanović, zamenica predsednika Udruženja “Osmeh na dlanu”.

U drugom delu projekta predvidjen je trodnevni kamp u Prolom banji koji će biti realizovan kroz sportske aktivnosti: plivanje, trčanje, igre loptom i šetnje stazama zdravlja.

 

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content