Performansom protiv predrasuda prema Romima

U okviru projekta „Osnažiti“, na Trgu mladih u Kruševcu izveden je performans mešovite grupe mladih sastavljene od Roma i većinske populacije “Forum teatar”.

Vršnjaci, Romi i neromska populacija, trodnevnim performansima pokušaće da sugrađanima skrenu pažnju i ukažu na problem diskriminacije i predrasuda koje vladaju u društvu.

Performans je deo projekta „Osnažiti! Društvena inkluzija Roma i najsiromašnijeg seoskog stanovništva kroz process reciklaže“ koje Udruženje “Treehouse” sprovodi sa Gradskom upravom i JKP Kruševac, a partneri na ovom delu projekta su Kancelarija za mlade grada Kruševca i Alternativni centar za devojke.

Za podizanje svesti društva o problemu diskriminacije, sterotipa i predrasuda izabrali smo angažovanu umetnost, “Forum teatar” – kaže Andrijana Kocić iz Alternativnog centra za devojke

Pored Trga mladih učesnici projekta će performans izvesti na Trgu Fontana i u parku Bagdala.

Sve scene, izvedene kroz trodnevni performans, ovi mladi ljudi će u septembru predstaviti i kruševačkim srednjoškolcima kako bi se nastavilo ukazivanje na problem diskriminacije i predrasuda.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content