ПОЛИЦИЈА УПОЗОРАВА: Протеклог викенда 47 пожара на отвореном због паљења стрништа

У јануару ове године на подручју Полицијске управе Крушевац регистровано је мање кривичних дела него у јануару 2023. године а стање безбедности може се оценити као стабилно.

У јануару смо евидентирали 143 кривична дела општег криминалитета што је за 30 мање него пре годину дана. Нисмо имали ниједно кривично дело са смртним исходом али смо забележили три кривична дела наношење тешке телесне повреде“, казао је на данашњој конференцији за новинаре пуковник Иван Миленковић, начелник Полицијске управе у Крушевцу.

Пуковник Иван Миленковић представио је јавности резултате рада Полицијске управе Крушевац у јануару 2024. године ФОТО: С. Миленковић – ЦИНК

Он је подсетио да је откривено 39 кривичних дела у вези са дрогом.

Када је реч о случајевима породичног и партнерског насиља евидентирано је 56 таквих случајева што је мање у односу на јануар 2023. године када је забележено 68.

У јануару је почело друго полугодиште у школама тако да смо посебну пажњу посветили безбедности у школама и у околини школа. У зони школа извршено је само једно кривично дело, крађа у школском дворишту. И у наредном периоду наставићемо да радимо на повећању безбедности ученика“, додао је Миленковић.

У јануару су одржана 22 јавна скупа са око 4.000 учесника а догодило се 55 саобраћајних незгода, три мање у односу на 2023. годину. Две саобраћајне несреће су имале смртни исход а полицијски службеници су поднели 774 прекршаја због прекорачења брзине  док је 88 возача процесуирано због вожње под дејством алкохола.

Из Полицијске управе Крушевац апелују на грађане да не пале стрништа и биљни отпад. Само током протеклог викенда пријављено је 47 пожара на отвореном простору. Због тога ће полицијски службеници у наредном периоду вршити појачану контролу у циљу спречавања пожара на отвореном.

Средња школа унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ из Сремске Каменице расписала је конкурс за упис ученика у прву годину. Места има за 224 кандидата а пријаве и обрасци могу се наћи на сајту школе или преузети у полицијским станицама.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content