“PRAVDA ZA TAMARU MILIĆ”: Protest građana protiv grešaka lekara!

U petak, 23. avgusta, u 17 sati, na platou ispred Doma sindikata, biće održan protestni skup “Pravda za Tamaru Milić” na kojem se očekuje učešće oko 3.000 građana.

Tamara Milić, trudnica u sedmom mesecu trudnoće, preminula je 1. avgusta od sepse u Kliničkom centru Niš. Prethodno je četiri dana bila smeštena na Odeljenju ginekologije kruševačke bolnice, nakon čega je u životnoj opasnosti i stanju već razvijene sepse prebačena u Niš.

Zbog ovog, ali i brojnih drugih propusta lekara kruševačke Opšte bolnice, građani u petak organizuju protestni skup.

Inicijativa za organizaciju skupa je pokrenuta preko Fejsbuka i grupe “Pravda za Tamaru Milić”. Građani su zahtevali da se organizuje protest jer žele da javno iskažu nezadovoljstvo radom zdravstvenih ustanova i Opšte bolnice Kruševac. Očekujemo prisustvo oko 3.000 građana”, kazala nam je Jelena Ilić, jedna od organizatorki skupa.

Organizatori naglašavaju da će na skupu biti izneto nekoliko konkretnih zahteva ka upravi Opšte bolnice Kruševac i Ministarstvu zdravlja. Ovi zahtevi će biti predati nakon protestne šetnje od centra Kruševca do ulaza u Opštu bolnicu.

U proteklih dvadesetak dana dobili smo veliki broj dopisa od građana koji su imali negativno iskustvo sa lekarima u Kruševcu. Mnogi se plaše da ta svoja iskustva podele sa drugima zbog straha. Mi smo svesni da ne možemo da tražimo oduzimanje licenci pojedinim lekarima i slične stvari ali želimo da skrenemo pažnju na njihove greške koje naše prijatelje i rođake koštaju života”, dodaje Jelena Ilić.

Kako saznajemo inspekcija Ministarstva zdravlja Republike Srbije je bila u Opštoj bolnici Kruševac i proveravala postupak lečenja Tamare Milić, a postupak naložene unutrašnje kontrole provere kvaliteta stručnog rada je u toku.

You might also like More from author

7 Comments

 1. tomic ivan says

  Maskr porodilje u Kragujevcu podrzavaju sve srpske institucije. Za 2 godine podneto je 5 prijava, a jos tri su spremne ali podnecu ih pristinskoj policiji, jer oni imaju vece iskustvo sa trgovinom organa, a Kosovo je sastavni deo Srbije. Policija odbija da primi prijavu, tuzilastvo ne ceni izjavu porodilje koja je prezivela vadjenje ginekoloskih organa i prosipanje 7,5 l krvi, Ministarstvo zdravlja radi Vanredni nadzor na osnovu falsifikovane dokumentacije i kaze da su doktori pravilno postupili tako sto su porodilju ostavili sa unutrasnjim i spoljasnjim krvarenjem i otisli da piju kafu! Predlazem nadleznim ministarstvima da ne daju podrsku monstrumima koji su zbog 200, 300 ili koja je vec tarifa, izvrsili masakr.

 2. tomic ivan says

  Predlazem da srpske institucije prestanu da podrzavaju maskr porodilje u Kragujevcu.

 3. tomic ivan says

  Policija odbija da primi krivicne prijave, tuzilastvo ne ceni izjavu mlade porodilje koja je prezivela maskr,, vadjenje ginekoloskih organa, prosipanje 7l krvi, puls 0, pritisak nula,, Ministarstvo zdravlja radi Vanredni nadzor na osnovu falsifikovane dokumentacije u saradnji sa zdravstvenim inspektorom u kome se kaze da su doktori pravilno postupili kad su ostavili porodilju sa unutrasnjim i spoljasnjim krvarenjem i otisli da piju kafu! U Hitlerovoj nacistickoj Nemackoj ovakva vrsta zlocina nije bila moguca. Gde je vise pobijeno i prodato beba u srpskim porodilistima ili u Jasenovcu? Ko zna?

 4. tomic ivan says

  Direktor bolnickog centra Kragujevac vredja roditelje recima Ne moze shut sa rogatim! Ali se nije izjasnio sta ima. Umesto adekvatnog ukazivanja lekarske pomoci ginekolozi prevremeno otpustaju mladu porodilju bez terapije protiv zgrusavanja krvi i istog dana porodilja je prezivela infarkt pluca. Hitna pomoc nece da dodje,, dolaze tek posle 3 poziva i beleze emboliju pluca.

 5. tomic ivan says

  Kragujevacki ginekolozi koriste termine Carski rez je za careve,, Mi pa bog,, Ma koce da dodje zbog tebe nebitne osobe,, 2012 februar ili mart ginekolog pregleda zgodnu zenu u popodnevnoj smeni van protokola i posle pregleda kaze El ima neko kondom,, to kaze ispred mladog ginekologa, med sestre i moje malenkosti. Ginekoloski termini,,ajde oce taj porodjaj pa da idem nesto da j.b.m. Stara narodna izreka kaze ,, Ko se nije mangupirao u mladosti, leci kompleks u starosti.

 6. tomic ivan says

  Ginekolozi otpustaju porodilju kako se kaze u Sestrinskom pismu u poboljsanom stanju i bez terapije. U falsifikovanom dokumentu nema termina,, poboljsano,, nego ima i propisane terapije. Falsifikovan dokument je usao u spise Vanrednog nadzora i pored mog preciznog prigovora. Predlazem da srpske institucije prestanu da podrzavaju masakr porodilje.

 7. tomic ivan says

  Ali Kragujevac nikada nije bio fasisticki grad, vec je bio zrtva fasizma,,,, pa doktorka N,N, kaze leci cu je pa makar dobila otkaz ionako sam pred penzijom,, Stari laf anesteziolog ulazi u sukob sa hordom ginekologa i ne dozvoljava im da rade 4. operaciju, vec insistira da je radi iskusni hirurg i posle tog rutinskog /za njega/ poteza stomak je suv. Mladi med tehnicar primecuje da su parametri krvi losi i alarmira starije kolege. Evidentno je da taj dan 30. avgust 2017 nije bio dan za ubistvo, nije bio naklonjen hordama zla, bio je veliki pravoslavni praznik. Naiskrenije i ponizno sam zahvalan onom ko je pomogao i nastojacu da monstrumi budu adekvatno kaznjeni bez obzira kakav ceh platio.

Comments are closed.

Skip to content