PROMOVISANA PUBLIKACIJA O USPEŠNOSTI OSOBA SA INVALIDITETOM: “To sam ja – umetnik!”

Udruženje za pomoć i unapredjenje položaja dece i mladih sa smetnjama u razvoju “Osmeh na dlanu” na konkursu iz kulture, koji finansira Grad Kruševac,  realizuje projekat “To sam JA-UMETNIK”.

Cilj projekta je izdavanje publikacije o uspešnosti i vidljivosti osoba sa invaliditetom na teritoriji Opštine Kruševac. U publikaciji su se našli umetnici iz Specijalne osnovne škole “Veselin Nikolić” Kruševac, Centra za osobe sa invaliditetom Kruševac, Udruženja za pomoć osobama sa autizmom, Udruženja REA, Udruženja dijabetičara, Osnovne organizacije gluvih i nagluvih ,Saveza slepih i Udruženje “Osmeh na dlanu”.

Dodela publikacija, uz predstavljanje umetnika i kulturno-umetnički program, je održana u ponedeljak u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac. Pored umetnika- osoba sa invaliditetom koji su pevali, recitovali, glumili, predstavili svoje radove, fotografije, u programu su učestvovali Muzička škola “Stevan Hristić” iz Kruševca, profesor muzičkog vaspitanja Demiri Enver , Svetlana Djurdjevic ispred Udruženja pesnika Srbije.

Podršku u izradi publiakcije pruzili su Kruševačko pozorište, Turistička organizacija, Kafe Arabika, SK Palestra Krusevac, Kulturni centar Kruševac, Crveni krst Kruševac i Edukativni centar.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content