Rezultati rada Policijske uprave Kruševac u prvih osam meseci ove godine

Na području Rasinskog okruga, koje pokriva Policijska uprava Kruševac, u ovoj godini, od januara do kraja avgusta, zabeleženo je za oko devet odsto manje krivičnih dela u odnosu na isti period prošle godine.

U ovoj godini rasvetljena su sva tri ubistva koja su se dogodila na području Rasinskog okruga, jedno ubistvo u pokušaju, tri krivična dela teška telesna povreda, devet krivičnih dela razbojništva. Razrešena su sva tri krivična dela iznude te 187 krivičnih dela krađa i 58 krivičnih dela teška krađa.

Efikasnim operativnim radom policije rasvetljena su dva teška ubistva u kojima su osumnjičeni nakon izvršenja krivičnog dela podmetnuli požare kako bi prikrili tragove krivičnog dela – rekao je Miljan Petrović, načelnik PU Kruševac.

Policijska uprava i dalje radi na rasvetljavanju ubistava iz 2014. odnosno 2015. godine kada su ubijeni Goran Obradović Suša i Goran Petrović Peta.

U prvih osam meseci ove godine prijavljeno je ukupno 863 krivičnih dela, što je za 9,1 odsto manje u odnosu na isti osmomesečni period 2015. godine. Preventivni rad policije dao je rezultat tako da je broj evidentiranih krivičnih dela opšteg kriminala manji za 9,86 odsto u odnosu na isti period prošle godine. – dodao je Miljan Petrović.

Prema podacima Policijske uprave Kruševac od januara do kraja avgusta ove godine zaplenjeno je skoro 11,8 kilograma sušene marihuana. Policija je u septembru zaplenila 19 kilograma sušene marihuane, upakovane u 16 paketa, za koju se sumnja da je bila namenjena daljoj prodaji.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content