SARADNJA LOKALNIH INSTITUCIJA U KRUŠEVCU: Za jaču podršku povratnicima

Povratnici iz Nemačke i trećih zemalja, kao i lokalno stanovništvo, od sada će u i Kruševcu moći da dobiju  informacije o dostupnim uslugama i merama u lokalnoj zajednici, posebno u oblasti zapošljavanja, unapređenja kvalifikacija i uključivanja na tržište rada u Srbiji, kao i preduslovima za regularne migracije u Nemačku, odnosno rizicima neregularnih migracija.

Ove informacije pružaće savetnik u prostorijama Migracionog servisnog Centra (MSC) Nacionalne službe za zapošljavanje u Kruševcu (Balkanska 33), svakog utorka od 8.30 do 12.30 časova, kao i putem telefona na 063/1117024.

Na okruglom stolu najavljen je početak pilot-projekta „DIMAK hotspotovi“, Nacionalne službe za zapošljavanje i Nemačkog informativnog centra za migracije, stručno obrazovanje i karijeru (DIMAK). DIMAK centar je deo šire inicijative Nemačke vlade i u Srbiji ga sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru globalnih programa „Migracije za razvoj“ (PME) i „Migracije i dijaspore“ (PMD). Okrugli sto je održan u prostorijama kruševačke filijale NSZ.

Osim dve DIMAK kancelarije u Beogradu, jedne u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje, a druge u okviru Komesarijata za izbeglice i migracije, ovim pilot projektom je uspostavljeno još šest jedinica u gradovima-opštinama širom Srbije (Novi Sad, Nis, Novi Pazar, Kruševac, Kraljevo i Bor), u kojima će se građanima pružati informacije i savetovanja o svim fazama migracija, a posebno o svim vrstama podrške za reintegraciju i zapošljavanje kao i regularnim radim migracijama tako i rizicima iregularnih migracija.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content