SINDIKAT “TRAJALA” UPOZORAVA: “Izaći ćemo iz Saveza samostalnih sindikata ukoliko se ne prihvate naši zahtevi!”

Sindikat “Trajal Korporacije” najavio je da će napustiti Savez samostalnih sindikata Srbije ukoliko se ne promeni broj članova Veća.

Izaći ćemo ukoliko se ne prihvati korekcija broja članova Veća u roku od mesec dana. Ne može da ima isti broj članova veća neko ko ima deset članova i mi koji imamo 800 članova. O ovom problemu smo već obavestili i Odbor hemije i nemetala i predsednika SSSS LJubisava Orbovića“, kazao je na sednici Veća SSSS u Kruševcu Milosav Vukojičić, predsednik sindikalne organizacije “Trajal Korporacije”.

Radica Jovanović, predsednica sindikata u Fabrici maziva, kazala je da se u ovom preduzeću, koje je prodato kompaniji “Valvoline”, tek kreće u izradu socijalnog programa.

Prema ugovoru o prodaji FAM-a, koji je potpisan u prisustvu predsednika Vučića, “Valvoline” bi trebalo da preuzme 100 radnika. Na razgovoru, koji je trajao pola sata, predsednik nam je obećao da nijedan radnik Fabrike maziva neće ostati nezbrinut te da će pokušati da utiče na nove vlasnike da uposle još 30 do 40 radnika. Za sada nema nikakvih aktivnosti u vezi realizacije ovog obećanja. Proces preuzimanja je krenuo i sve se rešava u hodu”, istakla je Jovanovićeva.

Na sednici Veća SSSS usvojen je i završni račun za 2018. godinu prema kojem je ova organizacija poslovanje završila u plusu od 56.152 dinara.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content