Smene u Trsteniku

Novi predsednik Skupštine opštine Trstenik je Slobodan Dumanović iz Narodnog pokret Srbije a njegova zamenica Vesna Nikolić iz Socijaldemokratske stranke.

NJih dvoje su zamenili Milića Pavlovića i Helenu Stupljanin koji su podneli ostavke.

Ovo je na neki način završetak promene kadrova u lokalnim institucijama nakon što je Srpska napredna stranka izašla iz vlasti u junu ove godine. Milić Pavlović i Helena Stupljanin već nekoliko meseci nisu članovi SNS i delovali su kao nezavisni odbornici ali su ostali sve do sada na svojim mestima zbog osetljivosti funkcija. Sami su podneli ostavke ali i da nisu to učinili bili bi smenjeni. – objašnjava Miroslav Aleksić, predsednik Opštine Trstenik i Narodnog pokreta Srbije.

Heleni Stupljanin je zamereno i to što je falsifikovala diplomu o završenoj srednjoj školi u Banjaluci. Potvrda o tome je pre izvesnog vremena u Opštinu Trstenik stigla iz Ministarstva prosvete i obrazovanja.

Odbornici Skupštine opštine Trstenik foto: S.Milenković
Odbornici Skupštine opštine Trstenik (foto: S. Milenković)

Na sednici lokalnog parlamenta smenjena su i dvojica članova Opštinskog veća iz redova naprednjaka, Grujica Spasojević i Ljubiša Marković. Umesto njih su izabrani Sofija Pantelić i Radisav Milanović iz NPS. Nova direktorka Turističke organizacije je Marija Čomagić (SDS) koja je na to mesto došla umesto Vladimira Jevtića (SNS). Do promena je došlo i na čelu Direkcije za planiranje i izgradnju grada.

Novi direktor je Zoran Jovanović jer dosadašnja direktorka Ivana Milošević dolazi na mesto pomoćnice predsednika opštine. Ova promena nema veze sa drugim smenama. – dodaje Aleksić.

Prema našim saznanjima Milić Pavlović, Helena Stupljanin i Grujica Spasojević, koji su izašli iz redova naprednjaka, pripremaju formiranje grupe građana koja bi učestvovala na predstojećim lokalnim izborima.

Od 24. juna, kada su naprednjaci izašli iz vlasti, koaliciju u Trsteniku čine Narodni pokret Srbije sa 20, Socijaldemokratska stranka sa sedam i SPS sa petoro odbornika. U opoziciji su SNS sa šest, SPO sa pet i Demokratska stranka sa jednim odbornikom.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content