Sportisti prikupili 150.000 dinara za Dečje odeljenje

0

Predstavnici Sportskog saveza Kruševca uručili su ček na 150.000 dinara Opštoj bolnici Kruševac za nabavku aparata za Dečje odeljenje.

Novac je prikupljen na humanitarnom turniru „Memorijal Filip Breberina“ na kojoj su nastupili veterani Napretka i Partizana kao i mladi kruševački fudbaleri.

Zahvalni smo svim ljudima dobre volje koji su se uključili u ovu akciju i donirali sredstva. Sportski savez svake godine organizuje po jednu ili dve humanitarne akcije. Treba raditi na razvijanju svesti kod građana da pomažu jedni drugima. – kazao je, predajući ček, Bojan Obradović, predsednik Sportskog saveza Kruševca.

Dobijena sredstva biće iskorišćena za kupovinu novog inhalatora, aspiratora i EKG aparata za Dečje odeljenje.

Ove aparate mi već imamo ali su stari tako da će nam novi dobro doći. Nedavno smo dobili i 125.000 dinara prikupljenih na Sretenjskom balu i taj novac ćemo iskoristiti za detaljnu rekonstrukciju odeljenja. – dodala je dr Vesna Stević Gajić, direktorka Opšte bolnice.

Filip Breberina je preminuo početkom 2014. godine, u 25-godini života, pod čudnim okolnostima, nakon višemesečnog lečenja u Kliničkom centru u Beogradu.

Inicijativu za održavanje memorijalnog turnira pod Filipovim imenom pokrenuo je Ljuba Pavlović, bivši fudbaler i njegov trener u mlađim kategorijama Napretka. Na ovaj način, kroz humanitarne aktivnosti, naš sin i dalje živi. U narednih nekoliko meseci planirali smo organizovanje humanitarnih večeri poezije, jer je Filip bio i talentovan pesnik, a nakon toga i osnivanje fondacije koja će nositi njegovo ime. – istakla je dr Zorica Breberina, Filipova majka.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content