Sramota Kruševljana: terasu hotela koriste kao nužnik!

Hotel „Rubin“ u centru Kruševca, koji je duže vreme zatvoren, građani koriste kao javni nužnik!

Na samo 50 metara od Spomenika kosovskim junacima, na terasi hotela, mogu se videti ljudske fekalije!

Prizor koji smo zatekli na terasi nekada reprezentativnog objekta u centru grada izaziva najdublje gađenje. Nemarni građani prostor pored prozora velike sale koriste za veliku nuždu. Na terasi se mogu videti gomile fekalija koje psi i druge životinje raznose po gradu!

Ništa bolje stanje nije ni u ulazu u pivnicu gde smo pronašli gomilu smeća i zidove mokre od urina!

Stanje u kojem je hotel „Rubin“ je sramota za Kruševac jer se nalazi u strogom centru grada, na 100 metara od zgrade Gradske uprave i 50 metara od simbola grada, Spomenika kosovskim junacima.

Ulaz u pivnicu nesavesni građani koriste za vršenje male nužde FOTO: S. Milenković
Ulaz u pivnicu nesavesni građani koriste za vršenje male nužde FOTO: S. Milenković

Boban Kostić, direktor JKP „Kruševac“, kaže da je hotel privatno vlasništvo i da ovo preduzeće ne može da čisti prostor oko hotela bez prethodnog dogovora.

– Mi smo zaduženi za javne površine, a terasa pripada hotelu. Koliko mi je poznato, vlasnica hotela živi u Švajcarskoj. Pozvali smo advokata iz Beograda koji je zastupa i on je rekao da će angažovati nekoga da to počisti. Zbog javnog zdravlja mi smo spremni da sve to očistimo u najkraćem roku. – kazao nam je Kostić.

Hotel „Rubin“, kao i druge objekte TURO „Župa“ je 2007. godine kupilo preduzeće BBC Invest za 3,2 miliona evra.

Početkom 2013. godine radnici hotela su četiri meseca štrajkovali zbog kašnjenja plata, a septembra 2014. godine čitavo preduzeće je otišlo u stečaj.

Krajem decembra 2015. godine hotel „Rubin“ je, prema podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, za 160 miliona dinara kupila Ivana Bošnjaković.

Međutim, iako je od prodaje prošlo skoro deset meseci, hotel je i dalje zatvoren, bez naznaka kada bi mogao da bude renoviran i otvoren za posetioce.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content