“СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА”: “Нећемо да мењамо само власт већ систем!”

У Крушевцу је вечерас одржан  још један протест “Србија против насиља” на којем је учествовало око 200 грађана и грађанки.

Крушевац још једном показује да, упркос можда својим малим снагама, имамо јаку и снажну вољу, да знамо како треба и како желимо да изгледа Србија“ казала је наставница српског језика  Душанка Милосављевић.

Учесници протеста са транспарентима

Милосављевићева је подсетила да је ових дана владајућа већина донела Закон о планирању и изградњи који може да има катастрофалне последице по грађане Србије.

На брзину се, неуставно, потписује Закон о планирању и изградњи, који треба Србију да претвори у колонију, у земљу јефтине радне снаге, великих богаташа и велике сиротиње. Ми као грађани то не дозвољавамо. Ово није само протест опозиције, ово је протест свих нас, на коме нећемо да мењамо само власт, већ желимо да мењамо себе, желимо да мењамо систем”, истакла је Милосављевићева.

Након говора Душанке Милосављевић присутни су кренули у шетњу уобичајеном рутом, око Споменика косовским јунацима па до трга Костурница и назад до Трга глумаца.

Грађани су носили транспаренте са натписима: „Увек човек никад бот“, „Сила Бога не моли, ал Бог силу не воли“, „Данас везир, сутра – резил“, „Народ пита ко су људи у фантомкама“, „Феминисткиње против насиља“.

Ново окупљање је заказано за наредни четвртак.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content