СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА: Шетало око 200 Крушевљана

0

Вечерас је око 200 Крушевљана, по трећи пут заредом,  учествовало на протестном скупу „Србија против насиља“.

Протест је, као и приликом претходна два скупа, започео окупљањем на Тргу глумаца.

На скупу је учествовало око 200 грађана ФОТО: С. Миленковић – ЦИНК

Душанка Милосављевић, једна од организаторски протеста, истакла је да је вечерас изашла због два јака разлога.

Први је депонија у Срњу. Видела сам колико ти људи имају проблема. Људи из неколико села пате јер се депонија не санира на прави начин. Улаже се новац у нешто што може да се види, где  се секу врпце а не у оно што је важно за све нас. Други разлог је напад на Алтернативни-културни центар Гнездо који је постао гнездо за децу и младе. То што се неком не свиђа тај стил облачења, та врста музике не значи да треба да крене каменицама. Подржавамо разлике и имамо осећај за толеранцију. Питам се да ли је напад на Гнездо ствар паланачког менталитета или је неком паланачком моћнику запало за око још једно згодно место које жели да претвори у свој ресторан“, казала је Милосављевићева.

Присутнима се кратко обратио гинеколог др Владимир Савић а потом и млади апотекар Јован Новаковић. Он је подсетио да смо сведоци сталног насиља у друштво, од масовних убистава у школи „Владислав Рибникар“ и околини Младеновца преко бројних случајева фемицида до убиства трансродне особе.

Треба имати снагу и карактер да се прошета по граду који није наклоњен мањини и у којем имамо поприлично ауторитарну већину“, закључио је Новаковић.

Протестни скуп је потом настављен организованом шетњом око Споменика косовским јунацима и до трга Костурница.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content