U AKC GNEZDO: Revija filmova kratkog formata

0
U periodu od 4. do 7. avgusta, u prostorijama Alternativnog kulturnog centra “Gnezdo” u Bivolju, biće prikazano 12 filmova kratkog formata koji su nastali kao rezultat Kampa dokumentarnog angažovanog filma. 
 
Filmovi su deo su projekta “Naše razlike su naša snaga”, koji za cilj ima da izgradi kapacitete za prihvatanje kulturnog diverziteta i uspostavljanje interkulturnog dijaloga kod mladih ljudi različitog porekla, kulture i vere, kroz proces neformalnog učenja, interakciju i stvaranje.
Ukupno je producirano dvanaest filmova, a u Kruševcu će biti prikazano po tri filma četiri dana, dok je u subotu, 6. avgusta,  razgovor  sa jednim autorom i autorkom.
 
Ulaz je besplatan.
 

Program Slobodna zona Junior uspostavljen je 2006. godine sa namerom da se u Srbiji pokrenu razgovori i prošire znanja o aktuelnim društvenim i političkim temama iz celog sveta, te da se putem primene angažovanih filmova u obrazovanju doprinese razvoju kritičkog razmišljanja kod mladih ljudi, povećanju medijske pismenosti, tolerancije, te razbijanju predrasuda i stereotipa.

 Program se tokom godina širio, te danas obuhvata aktivnosti u osnovnoškolskoj, srednjoškolskoj i visokoškolskoj nastavi, kao i vanškolske programe za srednjoškolce. U okviru potprograma Slobodna zona u osnovnim i srednjim školama do sada je izdato 4 priručnika praćenih kompilacijama filmova za korišćenje filma u nastavi u osnovnoškolskom i srednjoškolsom obrazovanju. Seminar u okviru ovog programa do sada je prošlo više od 1300 nastavnika osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije, a program je iz ciklusa u ciklus bivao akreditovan od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

Program u Kruševcu, svakoga dana od 20 sati :

4. avgust, samo filmovi
Oktobar
r.Vanja Čečen
Srbija, 7′, 2021.
Priče iz života tri žene
r.Tamara Zelenak
Srbija, 20′, 2021.
Šljokica u slepom crevu
r.Irena Antin
Srbija, 17′, 2021.
 
5. avgust
Čiji? Čija? Čije?
r.Jana Toman
Srbija, 19′, 2021.
Epitaf zaboravljenima
r.Adem Tutić
Srbija, 25′, 2021.
Slučajevi
r.Milica Rauški
Srbija, 17′, 2021.
 
6. avgust, filmovi + razgovori
Posle projekcije sledi razgovor sa Nebojšom Resanovićem i Jelenom Zrnić.
Oprati pre korišćenja
r.Lena Trifunović
Srbija, 12′, 2021.
Ispod kruške, kruška
r.Nebojša Resanović
Srbija, 20′, 2021.
Oči u oči
r.Jelena Zrnić
Srbija, 15′, 2021.
 
7.avgust
Na naš način
r.Marina Todić
Srbija, 12′, 2021.
Severni grad
r.Teodora Jovanović
Srbija, 17′, 2021
Tišina
r.Katarina Jug
Srbija, 20′, 2021.
 
 
 

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

one × 1 =

Skip to content