У УМЕТНИЧКОЈ ГАЛЕРИЈИ: 63. Октобарска изложба –  „Сан“

0

У Уметничкој галерији, у четвртак, 12. октобра, у 19 сати, биће свечано отворена 63. Октобарска изложба.

Октобарска изложба, најстарија манифестација која се одржава у част ослобођења града, традиционално је усмерена ка годишњем представљању најновијих остварења крушевачких уметника, истичући значај континуираног ликовног стварања и излагања, као и јачањa позиције уметника на локалној, али и широј уметничкој сцени.

Тема овогодишње Октобарске изложбе је „Сан“. Снови као низови мисли, визија и осећаја, несвесна страна наше личности и ума, пружају нов начин сагледавања стварности и могућност стварања другачијих светова, било да се дешавају док спавамо или их сањамо будни.

На изложби су заступљена 23 рада, 15 аутора, различитих генерација, стилова и промишљања, као и приступа ликовној реализацији– од традиционалних до савремених медија: ДејанАксентијевић, Алекса Бадњар, Милутин Гајић, Радомир Ђурић, Урош Жежељ, Зоран Коматиновић, Младен Лазаревић, Снежана Љушић, Јасмина Манојловић, Драгиша Обрадовић, Милена Радичевић, Слободан Радичевић, Матија Рајковић, Јованка Рашовић, Никола Тошић.

Октобарска изложба је, од установљења, део подршке ликовној сцени Крушевца и место окупљања, подсећања и представљања уметничког деловања свих оних уметника који чине једну шире схваћену крушевачку ликовну сцену и доприносе њеној разноврсности и живости. 

У складу са пропозицијама овогодишње Октобарскеизложбе додељује се откупна награда, а одлука Комисије за селекцију и доделу награда биће саопштена на свечаном отварању изложбе.

Изложба ће бити отворена до 3. новембра 2023. године.

Кустоскиња изложбе је Јелена Павловић, историчарка уметности.  

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content