UZ PODRŠKU EVROPSKE UNIJE: Otvoren Centar za socijalno preduzetništvo Kruševac

U Kruševcu je danas otvorena Kancelarija za podršku razvoju socijalnog preduzetništva pod nazivom Centar za socijalno preduzetništvo Kruševac.

Centar za socijalno preduzetništvo Kruševac radiće u prostorijama u Jugovićevoj ulici 17-3 svakog radnog dana od 9 do 13 sati.

Dušica Milenković, Nenad Krstić i Slaviša Đorđević na otvaranju Centra za socijalno preduzetništvo Kruševac FOTO: CINK – S. Milenković

Centar za socijalno preduzetništvo Kruševac je otvoren u okviru projekta “Kancelarija za razvoj socijalnog preduzetništva Kruševac” koji finansira Evropska unija u okviru poziva ReLoad 2. “Evrokontakt” se temom socijalnog preduzetništva bavi već šest godina. U februaru ove godine usvojen je Zakon o socijalnom preduzetništvo ali to neće puno značiti ukoliko se ne preduzmu konkretni koraci ka razvoju ove oblasti ekonomije”, istakao je na otvaranju Centra Nenad Krstić, predsednik “Evrokontakta”.

Potencijalni socijalni preduzetnici najčešće imaju kvalitetne poslovne ideje i inicijative ali im je neophodna podrška u pokretanju i vođenju poslovanja. Postojećim socijalnim preduzetnicima potrebna je podrška zajednice u promovisanju poslovanja, plasmanu proizvoda i usluga, umrežavanju i zajedničkom nastupu prema drugim zainteresovanim stranama.

Centar za socijalno preduzetništvo Kruševac je zamišljen kao mesto okupljanja potencijalnih i postojećih socijalnih preduzetnika i kreiranja zajedničkih aktivnosti kao što su edukacija i radionice o socijalnom preduzetništvu, promotivne aktivnosti, javno zagovaranje i sve druge poslove od interesa za razvoj socijalnog preduzetništva u Kruševcu”, objašnjava Slaviša Đorđević, koordinator Centra za socijalno preduzetništvo Kruševac.

Planirano je da podršku radu Centru za socijalno preduzetništvo Kruševac pruži Savet za socijalno preduzetništvo u kojem će biti devetoro članova, predstavnika javnog, poslovnog i civilnog sektora.

Trenutno ne postoje relevantni podaci o broju poslovnih subjekata koji posluju po modelu socijalnog preduzetništva u našem gradu. Zato će Centar realizovati istraživanje sa ciljem utvrđivanja broja, strukture i potrebe za podršku zajednice socijalnih preduzetnika u Kruševcu. Rezultati istraživanja predstavljaće osnovu za planiranje budućih aktivnosti Centra. Svim poslovnim subjektima koji posluju po modelu socijalnog preduzetništva biće ponuđeno učešće na drugom Mini-sajmu socijalnog preduzetništva“, dodaje Slaviša Đorđević.

Svi zainteresovani moći će da kontaktiraju Centar lično, putem telefona 063 7014630 ili na mail adresu centarkrusevac@socijalnopreduzetnistvo.net.

Projekat “Kancelarija za podršku razvoju socijalnog preduzetništva Kruševac” sprovodi udruženje građana za podršku evropskim integracijama “Evrokontakt” iz Kruševca. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska Unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content