Zbog pucanja cevi radijatori hladni još tri dana!

Zbog pucanja magistralnog toplovoda u Vidovdanskoj ulici južni delovi Kruševca u naredna tri dana neće imati grejanje.

Moraćemo da raskopamo Vidovdansku ulicu, u delu iza Fontane, jer je magistralni cevovod tu pukao. Da bi se obavili radovi moraćemo da zatvorimo glavnu ulicu a za to nam je potrebna dozvola koju ćemo dobiti danas. Havarija se dogodila ispod behaton ploča debljine 20 centimetra pa smo morali da angažujemo dve hilti bušilice. Sutra krećemo sa radovima a kvar bi trebalo da saniramo za dva do tri dana, nakon čega će i taj deo grada dobiti grejanje“, kazao nam je Dragan Azdejković, direktor Gradske toplane.

Bez grejanja su zgrade oko Fontane i Kosturnice, naselje Bronks, ulica Radovana Miloševića  i delovi grada oko Osnovne škole “Nada Popović”.

Azdejković očekuje da će se tokom narednih dana javljati pojedinačni problemi što zbog dopunjavanja sistema u sekundarnoj mreži, što zbog podešavanja podstanica koje su letos menjane.

Potrebno je nekoliko dana da se sistem stabilizuje. Toplovodna mreža je duga 41 kilometar, glavni toplovodni izvor 2,5 kilometra od grada i to treba da se izbalansira. Imamo i 64 nove podstanice koje treba podesiti. Nikada do sada nismo odjednom izmenili toliko podstanica i treba sve to da profunkcioniše. Imamo dosta problema i u sekundarnoj mreži ali i to otklanjamo”, tvrdi Azdejković.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content