AKC “GNEZDO”: Volonterski kamp u avgustu

0

Od 10. do 25. avgusta ove godine u Alternativnom kulturnom centru “Gnezdo” biće održan volonterski kamp.

Na ovom volonterskom kampu posao će biti podeljen u dve tematske celine. Umetnički deo kampa obuhvata dve radionice (slikanje na platnu i oslikavanje zidova) zajedno sa mladim ljudima iz tog mesta. Tokom dve nedelje volonteri će imati priliku da nauče sve tehnike slikanja kao i da kreiraju sopstveni stil crtanja. Svaki volonter će oslikati jedan mural koji će prikazati zajedništvo.

Kako bi održali centar aktivnim, drugi volonterski zadatak biće sadnja drveća i čišćenje invazivne vegetacije u blizini reke Rasine, pored samog Centra. Poslednje nedelje kampa biće organizovana izložba kako bi prikazali šta su volonteri uradili zajedno sa lokalnim stanovništvom.

Alternativni kulturni centar „Gnezdo“ je kuća posvećena oživljavanju i promociji moderne umetnosti kroz izložbe, festivale, muzičke programe, filmove, radionice i diskusije. To je mesto na kojem se mladi ljudi mogu okupiti i zadovoljiti svoje potrebe za kulturom.

Ovogodišnji kamp će se usresrediti na rešavanje problema vezanih za izgradnju nameštaja, klupa, ljuljaški, kućica za ptice, itd, a zatim i za raspoređivanje nameštaja na terasi, unutar kuće, u dvorištu, ali i pored obale reke.

Predviđeno je da na kampu učestvuje deset volontera.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content