“VIDOVDAN 2019”: Od viteških borbi do koncerta Lepe Brene

U okviru manifestacije “Vidovdan 2019” biće organizovano više od 40 različitih programa koje su pripremile javne ustanove i druge organizacije.

“Vidovdan 2019” tradicionalno počinje završnom priredbom predškolaca. Ove godine je planirana za 7. jun a učestvovaće oko 800 mališana.

U devet slika oni će predstaviti istoriju našeg grada, od osnivanja do danas. Imaćemo čak i neku vrstu simulacije Kosovskog boja”, najavila je priredbu “Pod zlatnim Suncem carskog grada” Vesna Živković, direktorka predškolske ustanove.

Ovogodišnji “Vidovdan” na neki način obeležiće brojni koncerti. Prvi je na programu već u petak, 7. juna, u 21 sat. U Lazarevom gradu nastupiće Jelena Tomašević dok će se dan kasnije, na istom mestu, publici predstaviti “Una Saga Serbica”.

Koncert učenika Muzičke škole “Stevan Hristić” je zakazan za 13. jun u 20 sati a tradicionalni “Vidovdanski koncert” KUD “14. oktobar” je 18. juna u 20 sati u Kruševačkom pozorištu.

Na platou ispred Doma sindikata koncert će, 23. juna, održati Milica Todorović, Stefan Lukić i Nenad Milevski dok je 27. juna, na platou ispred Crkve Lazarice koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”.

Konačno, u subotu 29. juna, na prostoru između naselja Rasadnik 2 i Slobodišta biće održan koncert Lepe Brene.

Tokom juna biće izvedeno i nekoliko zanimljivih pozorišnih predstava.

Predstavu “Malograđanin”, po tekstu Maksima Gorkog, izvešće Dramski teatar na Vasiljevskom iz Sankt Peterburga 9. juna u 20 sati. Predstava “Zvonar Bogorodičine crkve” je predviđena za 12. jun u 18 sati a planiramo da nakon te predstave organizujemo prikupljanje donacija za obnovu Bogorodičine crkve koja je nedavno stradala u požaru. Premijera predstave “Olivera”, u režiji Vladimira Popadića, je na programu 24. juna. Ulaz na sve predstave je besplatan ali molimo građane da na vreme dođu po svoje karte”, ističe Svetlana Đurđević, PR Kruševačkog pozorišta.

Svečana sednica Skupštine grada Kruševca je 28. juna u 18 sati dok će dan ranije biti dodeljena priznanja  najboljim učenicima kruševačkih škola.

Narodni muzej, Istorijski arhiv i Narodna biblioteka organizovanje u junu nekoliko manifestacija i izložbi koje će za temu imati 630 godina od Kosovskog boja.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content