Apotekarska ustanova u dugovima

Prema podacima koji su prezentovani na sastanku sa čelnicima grada Apotekarska ustanova Kruševac  ima dugovanja od 283 miliona dinara i nalazi se pred blokadom računa.

Najveća dugovanja, 154 miliona dinara,  Apotekarska ustanova ima prema privatnim dobavljačima lekova dok je dug Republičkom fondu za zdravstvenu zaštitu narastao na 129 miliona dinara.

Lokalna samouprava Grada Kruševca, koja je osnivač ustanove, je o svemu obaveštena. Sve znaju. Poznat im je i ogroman minus i ogroman dug prema dobavljačima, koji će čak možda i sama lokalna samouprava morati da plate. Nezvanično ukupno je to oko 500 miliona dinara duga”, kažu zaposleni u Apotekarskoj ustanovi u dopisu koji je dostavljen našoj redakciji.

Apotekarska ustanova Kruševac pokriva šest opština Rasinskog okruga, ima 45 organizacionih jedinica i 202 zaposlena kojima plate kasne nekoliko meseci.

Prema rečima nadležnih sunovrat Apotekarske ustanove je počeo 2015. godine. Inače, na čelu ustanove od 2008. godine nalazi se Miloš Obradović, član SPS. Njemu ističe drugi mandat  i uskoro bi trebalo da bude raspisan konkurs za novog direktora.

Od 35 apotekarskih ustanova u Srbiji šest je u blokadi, 11 posluje pozitivno a ostale sa poteškoćama.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content