БЕЗ ПРОМЕНА У ТРСТЕНИКУ: Милена Турк председница општине

0

Милена Турк ће и у наредне четири године бити председница општине док ће њен заменик и даље бити Дејан Раковац.

Милена Турк је за председницу општине трстеник први пут изабрана пре четири године, након избора 2020. године, а на данашњој седници већина одборника одлучила је да јој повери и други мандат.

Милена Турк је дипломирани хемичар по занимању. Рођена је 4. јуна 1986. године. Основну школу и гимназију завршила је у Трстенику. Дипломирала је на Природно-математичком факултету у Нишу. Радну каријеру започела као наставница хемије, а затим у фабрици ТМО као технолог. За народну посланицу у Скупштини Србије бирана је два пута, 2014. и 2016. године.

Професор физичке културе Дејан Раковац поново је изабран за заменика председнице општине Трстеник. Он је 2016. до 2020. године обављао је функцију помоћника председника општине Трстеник а од 2020. године функцију заменика председнице општине Трстеник.

За  председника Скупштине општине Трстеник изабран је Марио Спасић. У његовој биографији се наводи да је рођен 1985. године и да је дипломирао на Факултету за културу и медије у Београду. Од 2005. године је генерални секретар националног Антикорупцијског савета Транспарентност. Након избора 2020. године постао је одборник у локалној скупштини на листи групе грађана коју је предводио. Члан СНС постaо је неколико недеља пре избора одржаних 17. децембра 2023. године.

Трстеник је пета локална самоуправа у Расинском округу у којој је формирана нова локална власт. У четири општине водећу функцију имаће жене док је само у граду Крушевцу на место градоначелника изабран мушкарац, Иван Манојловић.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content