ČEMU SLUŽI KRUG BIVŠE FABRIKE ULJA?: Smetlište i raj za lopove!

0

Deo imovine Fabrike ulja iz Kruševca prodat je marta ove godine ali nekadašnji krug ove fabrike u Jastrebačkoj ulici i dalje služi kao smetlište dok lopovi “čerupaju” ono što je ostalo u bivšoj upravnoj zgradi!

O krugu i zgradama u Kruševcu odavno više niko ne vodi brigu a nesavesni građani iz Stare čaršije ga koriste za odlaganje svakojakog smeća, uglavnom plastike.

Nije poznato ko je zadužen za čišćenje prostora koji je nekada pripadao Fabrici ulja ali fotografije koje donosimo su, svakako, više nego ružne.

Po rečima stanara Jastrebačke ulice u noćnim satima oko zapuštenog fabričkog kruga mogu se primetiti grupice lopova koje odnose sve iole vredno što je ostalo, od radijatora do sitnog inventara.

Većinu inventara koji je ostao iza nekadašnje fabrike razgrabili su lopovi

Deo imovine Fabrike ulja Kruševac, koja u stečaju, prodat je po početnoj ceni za 166 miliona dinara, objavila je, krajem marta, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Kupac imovine koja se nalazi na zemljištu površine 28 hektara je beogradska firma Storage solutions.

Kako je objašnjeno u izveštaju, u zgradama su pogoni različite namene, punionica ulja, mašinska kuća, betonski silosi, rezervoari za sirovo ulje, hala za proizvodnju biodizela, podzemni rezervoari za skladištenje sirovina, sušara.

U toku stečajnog postupka, na četiri održane prodaje, ranije je prodat deo pokretne i nepokretne imovine Fabrike ulja, vozila, oprema, njiva i četvorosoban stan, za 60,2 miliona dinara.

Tim novcem su namireni razlučni poverioci, dok potraživanja radnika u dosadašnjem toku stečajnog postupka nisu namirivana.

U trenutku otvaranja stečaja, 2015. godine, potraživanja različnih poverilaca iznosila su 1,93 milijardi dinara.

Можда вам се допадне и Више од овог аутора

Оставите одговор

Ваша е-маил адреса неће бити објављена.

15 − thirteen =

Skip to content