Dan oslobođenja grada

0

Povodom Dana oslobođenja grada, 14.oktobra, u Kruševcu će biti organizovana dečja radna akcija „Gradimo budućnost“.

Dečju radnu akciju organizujemo u znak sećanja na 40 godina od prve omladinske radne akcije u našem gradu. Učestvovaće oko 150 učenika osnovnih škola „Dragomir Marković“ i „Jovan Jovanović Zmaj“ podeljenih u pet brigada koje će predvoditi bivši akcijaši. U sklopu radne akcije ozeljenjavanja na Slobodištu biće organizovana i likovna kolonija. – kaže Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra koji sa Udruženjem građana „Slobodište“, organizuje radnu akciju.

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Kruševca u Prvom i Drugom svetskom ratu Turistička organizacija Kruševca organizuje Međunarodni festival turističkih publikacija „Kofer slova“ na kojem će se predstaviti više od 50 izlagača iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Bugarske i Grčke.

Narodna biblioteka će u petak predstaviti digitalnu kolekciju izdanja nedeljne revije „Pobeda“ iz perioda 1944-1954. Smatramo da je to najbolji način da se ova značajna građa sačuva i približi mlađim generacijama. – kaže Snežana Nenezić, direktorka Narodne biblioteke.

U Kruševcu bi, povodom Dana oslobođenja grada, u subotu trebalo da bude održano zasedanje Vlade Srbije, postavljen kamen temeljac za novu Fabriku za preradu otpadnih voda i potpisan ugovor o prodaji IMK „14.oktobar“.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content