Demokrate tvrde da SNS nema sposobnosti da vodi grad

0

U Demokratskoj stranci smatraju da su četiri poslednje godine period neuspeha i neprekidnog propadanja Kruševca jer SNS nema sposobnosti da vodi grad.

Radnici gube radna mesta, a to se objašnjava kao hrabra odluka i uspešne reforme. U Kruševcu se danas lošije živi, ali su funkcioneri SNS-a i njihovi aktivisti poboljšali svoj život. Kruševac je danas posrnuli grad i protekle četiri godine su izgubljeno vreme za njegove građane. U Kruševcu se danas povećala nezaposlenost zahvaljujući „katanac“ politici, standard građana je na najnižem nivou, razvoj je zaustavljen, a socijalna politika je neodgovorna“, istakao je na konferenciji za novinare Desimir Pavlović.

Desimir Pavlović, odbornik Demokratske stranke
Desimir Pavlović, odbornik Demokratske stranke

Pavlović tvrdi da SNS  “izmišljenim optužbama želi da pobegne od odgovornosto i zaradi političke poene”.

Konkretni rezultati SNS vlasti su pad privrednih aktivnosti, zaustavljen komunalni razvoj, povećanje nezaposlenosti na 40%, urušuvanje lokalne samouprave, jer grad gubi 1,5 milijardi dinara zahvaljujući novim zakonima, pad prihoda budžeta, jer nema privrednih aktivnosti, pad standarda građana, zaboravljeno selo i poljoprivreda, uzimanje para nezaposlenim porodiljama, zaustavljen rad na kapitalnim projektima, povećanje poreza na imovinu i povećanje cena komunalnih usluga, uzimanje para mesnim zajednicama i zaustavljen program mesnih zajednica, olako trošenje para iz budžeta za privatne firme SNS funkcionera, veliki dugovi Javnih preduzeća, a posebno Gradske toplane, nedostatak para za zdravstvo, za dečiju zaštitu, za zapošljavanje, za poljoprivredu, za obrazovanje, trošenje para na zabave i koncerte folk pevačica..”, nabraja Pavlović.

Demokratama posebno smeta to što je u budžetu za 2016. godinu za zapošljavanje izdvojeno samo 10 miliona dinara, a za informisanje 31,5 miliona dinara.

Na poslednjoj sednici Skupštine grada doneta je odluka o zaduživanju po hitnom postupku u iznosu od 1,1 milijarde dinara. Odbornici Demokratske stranke nisu glasali za ovu odluku, jer je doneta na brzinu, po hitnom postupku i uz kršenje poslovnika, niti je konkretizovano šta će se finansirati.  Imamo negativno iskustvo sa prethodnom odlukom o zaduživanju u iznosu od 930 miliona dinara. Ovo je urađeno za potrebe izborne kampanje , kao i prethodna odluka”, zaključio je Desimir Pavlović.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content