Došla je prava zima

0

Noćas je u Kruševcu, kao i u celoj zemlji, pao prvi ozbiljniji sneg ove zime. I dalje pada sitan sneg praćen jugoistočnim vetrom. Centar grada je, uglavnom, čišćen od snega, dok je širi centar i ostatak grada bio oćišćen jednom tokom noći, ali je ponovo prekriven belim pokrivačem. Putni pravci koji vode iz Kruševca su solidno očišćeni, pa nema većeg usporavanja u saobraćaju, iako na pojedinim kolovozima ima ugaženog snega i do 5 cm debljine.

Za sutra je najavljeno vremeslično današnjem, a probleme u saobraćaju možemo očekivati u utorak i sredu za kad meteorolozi najavljuju ledenu kišu koja se može lediti pri tlu.

Prvi ozbiljniji sneg ove zime
Prvi ozbiljniji sneg ove zime – slika sa Bagdale

Bioprognoza za danas i sutra je skoro identična. Očekuje se nepovolјan uticaj biometeoroloških prilika. Kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa disajnim problemima se naročito preporučuje da primene savete lekara. Reumatski bolovi, glavobolјa i pojačana nervoza su očekivane meteoropatske reakcije, a najizraženije će biti u košavskom području. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna opreznost.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content