ЕКИПЕ “ВОДОВОДА” САНИРАЛЕ КВАР: Прекоморавска села после три дана добила воду!

0

Након три дана, због хаварије на магистралном цевоводу, прекоморавска села поново могу да користе воду из регионалног водовода.

Услед квара на магистралном цевоводу који се десио дана 14.11.2023. године дошло је до прекида у водоснабдевању корисника прекоморавских  насеља (Јасика, Кукљин, Бела вода, Шанац, Коњух, Љубава, Каменаре,  Шашиловац, Брајковац и Крвавица) са водосистема „Ћелије“.

Екипе одржавања ЈКП „Водовод – Крушевац“ интензивно су радиле на терену  до отклањања квара. Након санације квара и пуштања воде у систем, током ноћи 17.11.2023. године водоснабдевање је поново успостављено у свим горе  наведеним сеоским местима која су остала без воде, што значи да ЈКП
„Водовод – Крушевац“ наставља са нормалном испоруком воде за све кориснике прекоморавских села.

Препоручује се да се вода са система не користи за пиће и припремање хране. Завод за јавно здравље Крушевац тренутно врши анализу воде, а по  добијању позитивних резултата и званичног одобрења, вода ће бити  намењена за пиће и припрему хране за кориснике прекоморавских села:  Јасика, Кукљин, Бела вода, Шанац, Коњух, Љубава, Каменаре, Шашиловац, Брајковац и Крвавица. Вода која је тренутно у систему за прекоморавска села може да се користи за прање, туширање и друге санитарне потребе.

До званичног проглашења исправности воде за пиће од стране Завода за јавно здравље Крушевац за прекоморавска насеља, ЈКП „Водовод – Крушевац“  ће све кориснике прекоморавских села снабдевати водом за пиће путем цистерни на следећим локацијама:
1.         ЈАСИКА – ИСПРЕД ДОМА КУЛТУРЕ И КОД ШКОЛЕ
2.         КУКЉИН – КОД ЦРКВЕ И КОД СКЕЛЕ (ПРОДАВНИЦЕ)
3.         БЕЛА ВОДА – ИСПРЕД ДОМА КУЛТУРЕ
4.         БРАЈКОВАЦ – КОД ШКОЛЕ
5.         КОЊУХ – ИСПРЕД ДОМА КУЛТУРЕ
6.         КАМЕНАРЕ – ИСПРЕД ПРОДАВНИЦЕ У ЦЕНТРУ НАСЕЉЕНОГ МЕСТА
7.         СРЊЕ (И КРУШЕВИЦА) – У ЦЕНТРУ НАСЕЉЕНОГ МЕСТА
8.         КРВАВИЦА (И ШАШИЛОВАЦ) – ИСПРЕД ШКОЛЕ У КРВАВИЦИ
9.         ПАДЕЖ (И ВРАТАРЕ) – КОД ШКОЛЕ
10.       ШАНАЦ – КОД ПРОДАВНИЦЕ И КОД ШКОЛЕ

Поред стационарних цистерни на горе наведеним локацијама, биће активне и две покретне цистерне наизменично по два сата на релацијама Вратаре –  Падеж и Крвавица – Шашиловац.

Такође, до званичног проглашења исправности воде од стране Завода за  јавно здравље Крушевац за прекоморавска насеља, ЈКП „Водовод – Крушевац“  ће у континуитету обилазити и вршити допуну стационарних цистерни са пијаћом водом на горе наведеним локацијама.

О свим даљим информацијама у вези званичног проглашења исправности воде  за пиће од стране Завода за јавно здравље Крушевац за прекоморавска села, корисници ће бити благовремено обавештени путем званичног сајта и друштвених мрежа ЈКП “Водовод – Крушевац”, као и преко локалних медија града Крушевца.

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content