“FUTUROLOGIJA 2”: Izložba radova Zorana Komatinovića

0

U Umetničkoj galeriji 24. septembra biće otvorena izložba radova kruševačkog umetnika Zorana Komatinovića “Futurologija 2”.

Izložba Kruševljanina Zorana Komatinovića „Futurologija 2“ obuhvata slike, fotografije i video zapise, nastajale u poslednje tri decenije.

Od prvih izložbi devedesetih godina na kojima je predstavljao svoje radove, Zoran Komatinović je prikazivao raznovrsnost izražavanja i ogromnu energiju i potrebu za stvaranjem. Na tom višedecenijskom putu kretao se sa dubokim uvažavanjem za umetnost 20. veka, najpre nadrealizma, i, potom, umetnike polovine veka, čije je stvaralaštvo označavalo izjednačavanje života i umetnosti.

Kao svojevrsno putovanje kroz vreme ova izložba spaja različite kulture, nemačku i srpsku u kojima Komatinović odrasta i stvara, povezuje i različite izražajne mogućnosti ostvarene kroz sliku, crtež, kolaž, instalaciju, fotografiju, video zapise.

Zoran Komatinović  je rođen 1967. godine u Prokuplju. Od 1971. godine živi u Nemačkoj, u Majnhamu, gde maturira. Od 1987/88. bavi se filmom i fotografijom, potom i slikarstvom. U periodu 1988-93. studira filozofiju i etnologiju na Univerzitetu u Hajdelbergu (Nemačka). Vanredne studije na slobodnim umetničkim akademijama u Majnhamu i Visbadenu, pohađa na 1999/2000. Od 1998. godine član je Nemačkog udruženja umetnika (KSK). Izlaže od 1990. godine u Nemačkoj, potom u Srbiji. Član je ULUS-a od 2009. godine. Živi i radi u Kruševcu.

 

Можда вам се допадне и Више од овог аутора

Оставите одговор

Ваша е-маил адреса неће бити објављена.

two + 12 =

Skip to content