DAN OPŠTINE VARVARIN: Najviša priznanja Anđelki Atanasković i Ivanu Jovanoviću

0

U Varvarinu je danas svečano obeležen 23. septembar, Dan opštine Varvarin.

Obeležavanje Dana opštine počelo je pomenom učesnicima Varvarinske bitke i polaganjem venaca u spomen parku “Sastavci”.

Nakon toga održana je svečana sednica Skupštine opštine Varvarin.

Najviše opštinsko priznanje , Plaketu opštine Varvarin, dobili su ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković zbog velikog doprinosa u radu i privrednom razvoju opštine Varvarin, i Ivan Jovanović iz Orašja za doprinos u razvoju sportskog života, promociji i očuvanju istorijske i kulturne baštine Temnićkog kraja.

Za nesebičan i požrtvovan doprinos u borbi za očuvanje života i zdravlja ljudi tokom epidemije zarazne bolesti COVID-19, posthumno su dodeljene Plakete opštine Varvarin zdravstvenim radnicima dr Dragoslavu Arsiću iz Toljevca, dr Miroslavu Vasiću iz Sela Varvarin i Snežani Radovanović, laborantkinji iz Bačine.

Zahvalnice opštine Varvarin uručene su dr Ljubinki Stojanović iz Varvarina, Crvenom krstu Varvarin, Ivanu Krstiću iz Varvarina,  učesniku rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine i jednom od boraca sa Košara, učiteljici Snežani Josić iz Gornjeg Katuna, Miodragu Gligorijeviću – Miganu iz Paraćina i direktorki Republičke direkcije za robne rezerve Zorici Anđelković.

Takođe su uručene  nagrade đacima generacije i nosiocima “Vukove diplome” Srednje škole Varvarin i svih osnovnih škola, osvajačima nagrada sa republičkih takmičenja, kao protovgradnim strelcima.
FOTO: Facebook

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

10 − 6 =

Skip to content