“Gumari” prave fudbalski “drim tim”!

Fudbalski klub „Trajal“, član Zone „Zapad“, doveo je prelaznom roku 11 novih igrača, četvoricu sa međunarodnom iskustvom, sa željom da u narednih nekoliko godina stigne do najvišeg ranga!

Renesansa nekadašnjeg drugoligaša počela je početkom ove godine kada je na mesto predsednika došao Vladan Gašić. “Trajalovci“ su u tom momentu bili pretposlednji na tabeli Prve rasinske okružne lige. U drugom delu prvenstva naređali su svih 15 pobeda i plasirali se u zonu.

Vladan Gašić, predsednik FK "Trajal" FOTO: S. Milenković
Vladan Gašić, predsednik FK “Trajal” FOTO: S. Milenković

Sa direktorom “Trajala” Milošem Nenezićem sam se dogovorio da preuzmem klub koji je bio u teškoj situaciji. Lokalni klubovi, poput “Borca” iz Bivolja i “14. oktobra” su ugašeni. “Trajal” je, verovatno, čekala ista sudbina. Igrao sam kao klinac u tom klubu, nisam hteo da se ugasi. Želeo sam da Kruševac, pored “Napretka”, ima još jedan dobar klub. – govori o svojim motivima da preuzme rukovođenje klubom Vladan Gašić.

Gašić kaže da je cilj da klub “iz godine u godinu raste i ide iz ranga u rang, ali to nije imperative”.

Pravimo ekipu, a krajnji cilj je neki savezni rang. Želimo da vratimo “Trajal” tamo gde je nekada bio, a to je sadašnja Prva liga Srbije. U Kruševcu ima mesta za dva jaka fudbalska kluba. Hoćemo čak i da budemo filijala Napretka, ali da imamo svoju priču. Ne kažem da ćemo to i da budemo. – dodaje Vladan.

Sportski direktor Ivan Dragićević priča kako je sređen stadion u krugu “Trajala”, tako da će sada na dve tribine imati 1.500 sedećih mesta. Ukoliko ekipa izbori plasman u Srpsku ligu direktor kompanije Miloš Nenezić je obećao izgradnju još dve tribine i poboljšanje uslova.

FK "Trajal" je ovog leta doveo 11 igrača
FK “Trajal” je ovog leta doveo 11 igrača

“Trajal” 100 odsto finansira klub, ali ne mogu da odajem koliko iznosi budžet, mada nije veliki. Pričao sam i sa Markom Miškovićem. Ukoliko dođemo do Prve lige, moguće je da igramo na stadionu. Uostalom, to je gradski stadion. – nije nestrpljiv Vladan Gašić.

U finišu prvenstva Prve rasinske okružne lige mogle su se čuti brojne optužbe na račun FK Trajal. Najglasniji su bili iz Bačine

Našim igračima su pretili telefonom pred odlučujuće utakmice. Govorili da im je bolje da ne igraju. Politički moćnici su odredili prvaka. – tvrdi Momčilo Stojanović, predsednik kluba iz Bačine.

Vladan Gašić kaže da su optužbe besmislene.

U prolećnoj polusezoni dali smo 55 golova, a primili četiri. Ta Bačina je od nas izgubila sa 6:0. Imali smo kvalitetan tim za taj rang. Ne znam zašto se bune kada su prokockali 18 bodova prednosti.

You might also like More from author

3 Comments

  1. Dragoslav, bivši radnik Trayala says

    Ko plaća da ovi igraju fudbal? Jedino me to zanima! Ja sam u toj firmi nekad radio, pa ostadoh bez posla…

  2. Nikola says

    bravo vlado! tako se radi za nas krusevac! samo napred i bez pardona prema “velikima”.

  3. mikica says

    Dete tatino… Ljubi ga tata!

Comments are closed.

Skip to content